«Αξιοπρέπεια» με …σκονάκι!!

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αυτή καθεαυτή, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων»

press

Αξιοπρέπεια (ορισμός): «Ιδιότητα, στάση ή συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από σεβασμό κι εκτίμηση της αξίας του ανθρώπου» (Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών)

Στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβάζουμε:

Άρθρο 1 – Ανθρώπινη αξιοπρέπεια

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αυτή καθεαυτή, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου του 1948 κατοχυρώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο προοίμιό της:

… επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους, αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο».

Κάποιοι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι (;), σχολιαστές (;), προπαγανδιστές – παπαγάλοι της κυβερνητικής προπαγάνδας (;) κατοικοεδρεύουν, συνήθως, στα οπισθόφυλλα των εφημερίδων του συστημικού τύπου των ολιγαρχών. Η σωστή λέξη είναι «παπαγάλοι»!!! Και μάλιστα αναξιοπρεπείς παπαγάλοι, διότι με τις πέννες τους σκοτώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας όπως αυτή παρουσιάζεται παραπάνω.

Πρόκειται για στρατευμένες πέννες που προσβάλουν όχι μόνο την αλήθεια και την δημοσιογραφία, αλλά πρωτίστως τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια τόσο την προσωπική τους όσο και των αναγνωστών τους. Και σε ότι αφορά στην προσωπική τους αξιοπρέπεια δε μας πέφτει λόγος. «Δε έφταιγαν αυτοί, τόσοι ήτανε», όπως θα έλεγε ο Μανώλης Αναγνωστάκης. Όμως με το δημόσιο λόγο τους προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια η οποία χαρακτηρίζεται ως «αναπαλλοτρίωτη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Οι αναξιοπρεπείς παπαγάλοι βγάζουν το ψωμί τους αντιγράφοντας το καθημερινό «σκονάκι» που τους υποβάλλει το Μαξίμου. Αν ρίξετε μια ματιά στα κείμενα που δημοσιεύουν στα μέσα των αφεντικών τους, είναι copy – paste. Έχουν την ίδια κι απαράλλακτη προπαγανδιστική γραμμή προκειμένου να καλύψουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης (φωτιές και πλημμύρες).

Για παράδειγμα, οι παπαγάλοι αναμασούν την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία, την ίδια μέρα, σε διαφορετικές εφημερίδες:

– Στην Γερμανία με ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα το 2021 είχαν 180 νεκρούς, άρα εμείς με 17 νεκρούς είμαστε super, και πάντως είναι λιγότεροι από τους 21 νεκρούς της Μάνδρας και τους 104 νεκρούς στο Μάτι!!! Η φρίκη δεν πλημμύρισε μόνο την Θεσσαλία. Έχει πλημμυρίσει, χρόνια τώρα, τους νοσηρούς εγκέφαλους των τυμβωρύχων της κυβερνητικής προπαγάνδας.

– Ο στρατός δεν άργησε να επιχειρήσει στον πλημμυρισμένο κάμπο. Αλλά αυτοί που τώρα φωνάζουν για την δήθεν καθυστερημένη επέμβαση του στρατού – δηλαδή οι αριστεροί – είναι εκείνοι που διαχρονικά αντιδρούν. Διότι ο στρατός «βγαίνει από τα στρατόπεδα μόνο για να κάνει πραξικόπημα»!!

– Το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι διεθνές, άρα υπεράνω των δυνάμεων της πολιτικής διαχείρισης. Οπότε, «σκάσε και κολύμπα»!

Οι αναξιοπρεπείς παπαγάλοι στα περισπούδαστα άρθρα τους «δε λένε κουβέντα, κρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα», ότι δηλαδή:

– Το νεοσυσταθέν Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήταν ένα κέλυφος αδειανό, μια επικοινωνιακή φούσκα χωρίς οργανόγραμμα. Από τα πολυδιαφημισμένα 1,97 δις ευρώ του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» για την πολιτική προστασία, έχει απορροφηθεί μόνο το 1%!!

– Η απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μηδαμινή. Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 187,5 εκατομμυρίων για την πολιτική προστασία έχουν διατεθεί μόλις 938 χιλιάδες ευρώ (ποσοστό 0,476%)!!

– Πού πήγαν τα 143 εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση βασικών υποδομών στην Καρδίτσα, που ανέλαβε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ; Γιατί δεν εκτελέστηκαν εγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα 70 εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τον οδικό άξονα Ε65; Γιατί από το 2022, η Ε.Ε. κατηγορεί την Ελλάδα για τη ΜΗ εκτέλεση προγραμματισμένων έργων και τη ΜΗ επικαιροποίηση των χαρτών πλημμυρών;

Αυτά τα ερωτήματα δεν αναγράφονται στο σκονάκι του Μαξίμου. Όπως και η λέξη «αξιοπρέπεια» δεν αναγράφεται στο κώδικα δεοντολογίας των περιώνυμων γυρολόγων της  «εκσυγχρονιστικής» προπαγανδιστικής σαπίλας…

ΥΓ: Δεν ασχοληθήκαμε με τις πανομοιότυπες αναλύσεις των υπαλλήλων του Μητσοτακισμού για το «φαινόμενο» Κασσελάκη, για δύο λόγους. Πρώτον διότι θεωρούμε ότι το δράμα των πλημμυρισμένων του Θεσσαλικού κάμπου δεν είναι εικονική πραγματικότητα.

Και δεύτερον διότι αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τις εντολές – «σκονάκια» του Μαξίμου που επιδιώκει, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, να αποτρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης από το βούρκο των εκλεκτών της, και την εγκληματική ανεπάρκεια των «αρίστων»…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους