Newsroom

Newsroom

Αβάνα: Ξεκίνησαν οι εργασίες της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Ξεκίνησαν χτες Παρασκευή 28 Οκτώβρη, στο «Παλάτι των Συνεδρίων» της Αβάνας οι εργασίες της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ).

kouva

Τις εργασίες, στις οποίες συμμετέχουν 73 κόμματα από 56 χώρες, άνοιξε ο Άνχελ Αρσουάγα, συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΚ, σημειώνοντας πως η παρουσία τόσων ξένων αντιπροσωπειών στην Κούβα αποτελεί σοβαρή ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα, τον κουβανικό λαό και τον ΚΚ Κούβας, που έρχονται αντιμέτωποι με τον απαράδεκτο αμερικάνικο αποκλεισμό, ενώ πρόσφατα αντιμετώπισαν και τις σημαντικές καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα «Ιαν».

Στις εργασίες της 22ης ΔΣΚΕΚ συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, ενώ την εισήγηση εκ μέρους του φιλοξενούντος Κόμματος έκανε ο Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ, υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα και τις διεθνείς σχέσεις.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ σημείωσε πως όλα τα κόμματα, που λαμβάνουν μέρος στην 22η ΔΣΚΕΚ τα ενώνει ο αντιιμπεριαλισμός, η κοινή πάλη για να κυριαρχήσει η ειρήνη και η κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο. Αναφέρθηκε στη σύγχρονη διεθνή κατάσταση, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, εστιάζοντας στις ευθύνες που φέρουν για αυτές οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σημείωσε τις προσπάθειες αναβίωσης αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων καθώς και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι λαοί σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, τα άλλα κοινωνικά αδιέξοδα. Προκύπτει η ανάγκη της πάλης για να αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Κούβα σημείωσε πως αυτή έρχεται αντιμέτωπη με την εχθρική πολιτική, που ακολουθούν οι ΗΠΑ. Η χώρα και ο κουβανικός λαός πληρώνουν το τίμημα της επιλογής να οικοδομήσουν το σοσιαλισμό. Σημείωσε πως μόνον επί Τραμπ λήφθηκαν 243 νέα μέτρα για την ενίσχυση του αποκλεισμού της Κούβας. Στόχος των ΗΠΑ είναι να πνίξουν την κουβανική οικονομία. Όμως η Κούβα αντέχει και μάλιστα αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία την πανδημία, ενώ κατάφερε και έστειλε βοήθεια σε δεκάδες χώρες για την αντιμετώπισή της.

Τόνισε πως οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Κούβα μια κοινωνική έκρηξη, ωστόσο η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας πιστεύουν στην Κουβανική Επανάσταση και υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της. Σημείωσε πως προτεραιότητα για το ΚΚΚ είναι η υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων της Επανάστασης στην Υγεία, στην Παιδεία και ο στόχος είναι η αύξηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και της ικανοποίησης των αναγκών του.

Ο Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, αφού για άλλη μια φορά ευχαρίστησε για τη στήριξη των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Κούβα, έκλεισε την ομιλία του, εκ μέρους του ΚΚ Κούβας με το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή θάνατος!».

Πηγή: imerodromos.gr

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…