Αστυνομοκρατούμενο το κέντρο

Πιστή στον αυταρχικό δρόμο που χάραξε για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση, μέσω απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και για την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

1303918 1

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε μία δολοφονία που έκανε πεδίο μάχης την Αθήνα-όλη την Ελλάδα- στις τελευταίες ημέρες του 2008 με την νεολαία να εξεγείρεται.

Η φετινή συγκυρία της επετείου είναι εντελώς διαφορετική, λόγω της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση φροντίζει να προκαλέσει εκ νέου με την απόφασή της για απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Πιστή στον αυταρχικό δρόμο που χάραξε για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση, μέσω απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε ολόκληρη την επικράτειας από τις 05.00 το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID -19»

Τα μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα περιλαμβάνουν την κινητοποίηση περισσότερων από 4.000 αστυνομικών, κλούβες και αύρες της αστυνομίας.

Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το σημείο όπου στις 6 Δεκέμβρη του 2008 έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Κλειστοί επτά σταθμοί μετρό

Από τις 8 το πρωί οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις στους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Σεπόλια» και «Βικτώρια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Θα τιμηθεί κανονικά

Παρά την αυστηρή αστυνομική απαγόρευση συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, γνωστοί καλλιτέχνες και προσωπικότητες των γραμμάτων προγραμματίζουν συγκεντρώσεις τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Kάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απευθύνουν με κείμενο υπογραφών δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι. 

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί» σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει. «Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι» υπογραμμίζουν.

Tο συγκεκριμένο κάλεσμα υποστηρίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο απευθύνει και το «Μέτωπο Αντίστασης» δίνοντας ραντεβού στις 11:00, το πρωί της Κυριακής. Αντίστοιχα καλέσματα έχουν δημοσιευτεί στο athensindymedia για την Πάτρα, την Κομοτηνή και το Αγρίνιο.

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 12.30 καλεί το ΚΚΕ (μ-λ). Στις 12.00 η ΟΚΔΕ. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μιχάλης Κριθαρίδης, σε δήλωσή του μιλά για χουντικής έμπνευσης απαγόρευση τονίζοντας ότι «υπάρχουν μια σειρά από κριτήρια που μπορούν να χρωματίσουν μια κυβερνητική απόφαση από αυταρχική έως χουντικής εμπνεύσεως: Να είναι αντιδημοκρατική στον πυρήνα της, παράλογη στην ουσία της, και Παπαδοπουλική στον τρόπο εφαρμογής της».

Η ΛΑΕ, στηρίζει τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στις γειτονιές και σε όλες τις πόλεις, «με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ