Αστυνομοκρατίας συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας: Απαγόρευση της συναυλίας αλληλεγγύης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη – Μεταφορά στην Πανεπιστημιούπολη

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η ΓΑΔΑ εφαρμόζοντας το δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιλέγει να στρατοπεδεύσει στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στα Προπύλαια με σκοπό να ακυρώσει την συναυλία αλληλεγγύης για τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

signal 2022 07 24 18 01 38 946

Ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας με τις δυνάμεις καταστολής να έχουν «καταλάβει» τα Προπύλαια και τους δρόμους γύρω από το σταθμό μετρό «Πανεπιστήμιο» από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκεί ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα σήμερα το βράδυ, η συναυλία αλληλεγγύης για τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που διανύει 63 ημέρες απεργίας πείνας με μοναδικό του αίτημα, την αποφυλάκισή του που δικαιούται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021.

signal 2022 07 24 17 34 09 700

Ο αλληλέγγυος κόσμος και οι διοργανωτές που προσέγγισαν τον χώρο με σκοπό να προετοιμάσουν την συναυλία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, άντρες της Ασφάλειας, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και μια αύρα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, που τους κατέστησαν σαφές ότι δεν θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση.

Παρά την προσπάθεια καταστολής μιας ακόμη κίνησης αλληλεγγύης προς το πρόσωπο του Μιχαηλίδη και την συστηματική αποσιωπήση της υπόθεσης του, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν την συναυλία και να την πραγματοποιήσουν κανονικά, παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας τους από τις αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο να τους απειλήσουν με προσαγωγές.

signal 2022 07 24 17 34 09 700 3

Η συναυλία αλληλεγγύης μεταφέρεται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στα γηπεδάκια πίσω απ την Α’ ΦΕΠΑ, όπου και θα πραγματοποιηθεί κανονικά από τις 21:00. Αύριο είναι καλεσμένη πρωινή συγκέντρωση στο εφετείο Λαμίας για την απόφαση του συμβουλίου, οπότε και το ωράριο της συναυλίας θα τηρηθεί αυστηρά.

 

Το δικαστικό συμβούλιο στις 25/7 θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας δύο μήνες και έχει συμπληρώσει τις τυπικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του.

Η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο ωστόσο η πολιτεία εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει με εκδικητικότητα.

signal 2022 07 24 17 34 09 700 2

Το κάλεσμα των διοργανωτών

Ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 2 μήνες, με μόνο σκοπό την αποφυλάκιση του. Από τα τέλη Μαίου έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο μαζικό και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης, το οποίο σπάει τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος στον αγώνα του Γιάννη.

Ο αγώνας αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη σημαντικότερη καμπή του, καθώς το κίνημα βγαίνει μαζικά στο δρόμο ενόψει του δικαστικού συμβουλίου στις 25/7 που θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Η δικαιοσύνη που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές είναι ταξική. Είναι η φωνή του κράτους και της καπιταλιστικής κοινωνίας, που τρέμουν ανθρώπους σαν τον Γιάννη, διότι στο πρόσωπό τους φέρουν την αξιοπρέπεια και την αδιαλλαξία του ανθρώπου που αγωνίζεται και κρατά πάντα ψηλά το κεφάλι. Στο πρόσωπό τους φέρουν την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς και της εξουσίας. Ο Γιάννης κρατείται “προληπτικά” όμηρος του κράτους.

Εδώ η σχετική εκδήλωση στο Facebook

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV