Newsroom

Newsroom

Αστυνομικοί ψεκάζουν μαθητές με σπρέι πιπεριού σε σχολείο των ΗΠΑ (εικόνες-video)

Μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη τακτική εισήγαγαν σε σχολείο των ΗΠΑ στα πλαίσια καμπάνιας πρόληψης κι ενημέρωσης των έφηβων μαθητών για τις επιπτώσεις της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας

5a451fc51dc5243d428b46eb

Οι αστυνομικές αρχές με την σύμφωνη γνώμη των καθηγητών του σχολείου πολιτείας του Οχάιο των ΗΠΑ, προχώρησαν σε μία κίνηση που προκαλεί πολλούς προβληματισμούς για το αν έχει την οποιαδήποτε σχέση με παιδαγωγική μέθοδο.


Αφού συγκέντρωσαν τους μαθητές που θα συμμετείχαν στο « ειδικό σεμινάριο» στην αυλή του σχολείου, άρχισαν να τους ψεκάζουν κατευθείαν στο πρόσωπο με σπρέι πιπεριού, δίνοντας τους έτσι «μία γεύση», από όσα θα αντιμετωπίσουν αν παραβιάσουν κάποια στιγμή τη νομοθεσία.


Οι μαθητές, αφού ψεκάστηκαν από τους αστυνομικούς, άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από το κάψιμο και τους πόνους, ενώ υποχρεώθηκαν να υπομείνουν το μαρτύριο για αρκετή ώρα, μέχρι να τους επιτραπεί να ξεπλυθούν με νερό και να τους φύγει το κάψιμο. 


Τεράστια έκπληξη προκαλεί η απάνθρωπη αυτή μέθοδος, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν, το σπρέι πιπεριού μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο για την υγεία. Επηρεάζει εκτός από τα μάτια, όπου προκαλεί ιδιαίτερα έντονο τσούξιμο και κάψιμο, και τους αεραγωγούς του σώματος, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή, ενώ σε περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε όποιον εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους