Newsroom

Newsroom

Ασθενής περίμενε 24 ώρες διασωληνωμένη στη Λέρο για να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην Αθήνα

Δεν σταματούν τα τραγικά περιστατικά που καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια Υγεία

ΜΕΘ 1

Ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε μία περίοδο, όπου οι καταγγελίες αυξάνονται από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με καταγγελία του πρόεδρου της Ένωσης Ιατρών Γ.Ν – Κ.Υ Λέρου-Κ.Υ Πάτμου-Π.Π.Ι Λειψών-Αγαθονησίο, Γιώργου Τσουκαλά, λόγω έλλειψης μονάδας εντατικής θεραπείας, μία ασθενής παρέμεινε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Λέρου, επι 24 ώρες. Σε συνδυασμό και με την έλλειψη πτητικών μέσων και πληρώματος του ΕΚΑΒ παρά το γεγονός ότι είχε ήδη βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ των Αθηνών, η αγωνία για να μην χαθεί τσάμπα ακόμη ένας συνάνθρωπος μας ήταν κάτι από παραπάνω εμφανή.  Η ασθενής πάσχει από πνευμονική ίνωση και στηθάγχη και είχε συνοδό τη μοναδική αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Λέρου, που έχει μετακινηθεί από άλλο Νοσοκομείο.

Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα της Παρασκευής, η ασθενής μεταφέρθηκε με C130 και ενώ είχε μεταφερθεί στην Κω με πλωτό του Λιμενικού.

«Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει ΜΕΘ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω» προσθέτει κάνοντας έκκληση να γίνει άμεσα η μεταφορά της ασθενούς.

Αναλυτικά η καταγγελία

«Από χθες το μεσημέρι, εδώ και 24 ωρες παραμένει διασωληνωμένη ασθενής στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ . Κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ έχει βρεθεί για την ασθενή μας σε νοσοκομείο των Αθηνών . Η μεταφορά της ασθενούς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας, έως το αεροδρόμιο της Κω γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130 .

Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η άθλια κατάσταση , η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Κ.ΑΒ .

Είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, που συνειδητά δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές , που συνειδητά διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατί
αποτελούν κόστος.

Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

Ο λαός μας ξέρει καλά από την ιδία την πείρα του ότι πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που συνεχίζεται και οξύνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Η υποβάθμιση, η υποστελεχωση έχουν αποτελέσει πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων .

Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει την ασθένεια, την αποκατάσταση, το φάρμακο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους
τομείς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Γ. Τσουκαλάς»

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…