Newsroom

Newsroom

‘’Ασήμαντο γεγονός χωρίς πολιτική θέση’’

‘’Το γεγονός είναι ασήμαντο. Δεν απειλείται η Δημοκρατία με τέτοιου είδους φαινόμενα΄΄, σχολίασε ο Νίκος Αλικάκος, πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος…

‘’Το γεγονός είναι ασήμαντο. Δεν απειλείται η Δημοκρατία με τέτοιου είδους φαινόμενα΄΄, σχολίασε ο Νίκος Αλικάκος, πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας για το θέμα της παραπομπής του αρχηγού της Σχολής Ευελπίδων σε σχέση με την απαγγελία του ύμνου της 21ης Απριλίου στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία μιλώντας στο www.koutipandoras.gr δήλωσε ότι το δημοσίευμα του Βήματος έδωσε διάσταση άνευ λόγου σε ένα περιστατικό που δεν είχε πολιτική χροιά.

Πάντως, στο πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων παραπέμπεται ο αρχηγός της για τα γεγονότα που συνέβησαν τις μέρες εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Σήμερα ο φάκελος παραδίδεται στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα. Μετά από το πόρισμα δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) που διενεργήθηκαν παράλληλα από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), επιβλήθηκε 20ήμερη ποινή φυλάκισης στους ευέλπιδες που απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με τις ανακρίσεις που έγιναν, ο αρχηγός της Σχολής αναφέρθηκε απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα». Μόλις τελείωσε η απαγγελία του ύμνου και το σημειωτόν, κάποιοι χειροκρότησαν.
Επίσης, στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου (δύο ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου) ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου (την παραμονή της επετείου) είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής για να τον αποστηθίσουν. Ο έκτος σπουδαστής δε συμμετείχε στο συμβάν διότι είχε κυπριακή καταγωγή.

Ο κ. Αλικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά:
‘’Το γεγονός είναι ασήμαντο. Δεν απειλείται η Δημοκρατία με τέτοιου είδους φαινόμενα. Δε μπορεί να αναγορεύεται σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, στο Βήμα, σαν τρομερή είδηση. Το δημοσίευμα είχε συγκεκριμένο στόχο, να συσπειρωθούν οι αναγνώστες της εφημερίδας (γιατί ξέρουμε σε ποιους αναγνώστες απευθύνεται, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ)’’. Ο κ. Αλικάκος μιλάει για ένδειξη κακής λειτουργίας μερίδας του Τύπου στην Ελλάδα και προσθέτει ότι ο αρχηγός της σχολής Ευελπίδων είναι ένας χαρισματικός νέος με αναμφισβήτητα πνευματικά προσόντα και θα ήταν λάθος να αποπεμφθεί από τη σχολή.

΄΄Γενικά διογκώθηκε το θέμα χωρίς λόγο, δεν ήταν δημόσια τοποθέτηση, ούτε πολιτική θέση. Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου έτσι όπως γίνεται στις μέρες μας, ερεθίζει τους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα. Ο εύελπις δίνοντας τον όρκο του αξιωματικού, θα υπηρετήσει την πατρίδα πάντα στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι λογικό, λοιπόν, να πάρει μια αρνητική στάση όταν καθυβρίζεται από μερίδα του ελληνικού λαού. Από την άλλη, οι ήρωες και οι ηρωίδες του Πολυτεχνείου έχουν εξαργυρώσει με τον πλέον επικερδή τρόπο την στάση τους. Και δε μιλάω μόνο γενικά, αναφέρομαι και στην κυρία Δαμανάκη που πέρασε από το Κ.Κ.Ε., την ανανεωτική Αριστερά και κατέληξε στη Σοσιαλιστική Αριστερά απολαμβάνοντας τα προνόμια που της δίνει η Πολιτεία. Πού είναι η συνέπειά της; Πέρασε από το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και τώρα είναι επίτροπος της Ε.Ε. σταθμίζοντας το προσωπικό της συμφέρον και όχι το λαϊκό. Έχει απεμπολίσει τις ιδεολογικές της θέσεις προς όφελος προσωπικό’’.

Για τον κ. Αλικάκο, το θέμα έχει πάρει τεράστια διάσταση χωρίς λόγο και απλά επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τη διαπλοκή του Τύπου με τα πολιτικά συμφέροντα.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…