Newsroom

Newsroom

Ασημακοπούλου gate: Δικαστική προσφυγή σε 5 χώρες από απόδημους

Η υπόθεση αυτή παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς ανασύρονται στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα

Τη χειρότερη τροπή για την κυβέρνηση – αλλά και την ίδια την ευρωβουλευτή – παίρνει η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που απέστειλε χιλιάδες email σε απόδημους ψηφοφόρους. Η υπόθεση αυτή παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς ανασύρονται στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου κάνει ό,τι μπορεί για να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση των υποκλοπών και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο έβαζε θέματα για το κράτους δικαίου.

Συμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες Έλληνες του εξωτερικού έκαναν επώνυμες καταγγελίες για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων καταφερόμενοι εναντίον της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον σε πέντε χώρες όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έλληνες απόδημοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να μάθουν πώς διέρρευσαν τα προσωπικά τους email και φυσικά να υπάρξουν κυρώσεις.

Παραδοχή Κεραμέως για ζήτημα ασφάλειας με βολές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πλήρης κάλυψη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις προσέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που κατηγορείτε για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελός της κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως, με πολύ προκλητικό τρόπο, υπογράμμισε ότι η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email, παραδεχόμενη, όμως, ότι έχουν γίνει καταγγελίες για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο υπουργείο Εσωτερικών. Ισχυρίστηκε μάλιστα από την ΕΡΤ ότι το υπουργείο της δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, που λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου.

Η Νίκη Κεραμέως, που έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου, είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει ποτέ email πολιτών που βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δίνει εκλογικούς καταλόγους σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημάρχους, αν το ζητήσουν με αίτηση.

Και τόνισε ότι για το θέμα υπάρχει η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Και ενώ αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των στοιχείων, υποστήριξε ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούν τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και όχι των ευρωεκλογών -πράγμα που δεν φαίνεται να ισχύει, με βάση τουλάχιστον τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «ξεκάθαρα εργαλειοποιεί το θέμα» και μάλιστα το κάνει για να δυσφημίσει την επιστολική ψήφο. «Το ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Γιατί η αντιπολίτευση πάει να το συνδέσει; Γιατί το καταψήφισε. Προσπαθεί να επιφέρει πλήγμα στην επιστολική ψήφο», υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως.

Και στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν η υπόθεση αυτή μπορεί να αποτρέψει τους πολίτες από το να συμμετάσχουν στις εκλογές με επιστολική ψήφο, υποστήριξε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά για όλα φταίει η αντιπολίτευση, που εργαλειοποιεί το θέμα για να προκαλέσει πλήγμα στην επιστολική ψήφο, την οποία καταψήφισε.

Σύμφωνα με την ίδια έχει διατάξει εσωτερικό έλεγχο για να επιβεβαιωθεί η επάρκεια ασφάλειας στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

 

 

 

 

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…