Newsroom

Newsroom

Ασφυξία από τα δακρυγόνα και χάος στο Σύνταγμα

Δώδεκα είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώνονται από τη μια το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με…

17

Δώδεκα είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώνονται από τη μια το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με πετροπόλεμο εκ μέρους των διαδηλωτών και χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότεροι από 25.000 διαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, αμέτοχοι στα επεισόδια, ενόψει της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο.
Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα απέναντι από τον Αγνωστο Στρατιώτη, με μικρές ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων να πετούν πέτρες στις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις. Δώδεκα άτομα έχουν τραυματιστεί.
Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα προστατευτκά κιγκλιδώματα μπροστά από τη Βουλή.
Αμεση ήταν η επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ με χρήση γκλομπς και δακρυγόνων, ενώ για περίπου μισή ώρα σημειώνονταν επιθέσεις διαδηλωτών κατά τακτά χρονικά διαστήματα κατά των αστυνομικών.
Λίγα λεπτά πριν από τις δύο, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, αφού συνεχίζονταν οι επιθέσεις εναντίον των παρατεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Μετά τις δυο το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ κατέβηκαν προς την πλευρά της πλατείας Συντάγματος, συμπλεκόμενοι με μικρές ομάδες, επιχειρώντας περιορισμό των επιθέσεών τους.
Ωστόσο, οι νεαροί ανασυγκροτούντο στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και συνέχιζαν να επιτίθονται σε μικρές ομάδες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν κάνοντας χρήση χημικών.


Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας έγινε και πάλι αποπνικτική από τα χημικά, αλλά παρά την έκρυθμη κατάσταση και τα επεισόδια, τα περισσότερα από τα μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων παρέμειναν στην πλατεία, υποχωρώντας στο κάτω μέρος, και στις οδούς Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.
Από τις 2.30 το μεσημέρι και μετά τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου επαναλήφθηκε το χθεσινό σκηνικό, με τους νεαρούς να σπάνε κομμάτια μαρμάρων από τα πεζοδρόμια και να τα εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών.
Συμπλοκές σημειώνονται επίσης στις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής και στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Νωρίτερα, πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 15.000 διαδηλωτών.
Κλειστοί σε μεγάλη ακτίνα όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, κλειστός και ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό.
Πρωϊνή ένταση
Νωρίτερα, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, οκτώ άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν μεταξύ “Αγανακτισμένων” και αστυνομίας στο ύψος του Ευαγγελισμού, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τους οκτώ τραυματίες επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, οι δύο αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί, μία ομάδα 200 περίπου ατόμων έκλεισε και τα δύο ρεύματα της Βασ. Σοφίας, στην οποία ούτως ή άλλως από πολύ νωρίς το πρωί απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.
Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή, ενώ οι αγανακτισμένοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποκλείσουν ολόκληρη την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στη Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ξανά περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ. Ολγας. Παράλληλα, στις φλόγες παραδόθηκαν κάδοι στο ύψος του Αγάλματος του Τρούμαν, ενώ οι αστυνομικοί έριξαν πάλι χημικά.

Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό, στον Ευαγγελισμό.
Κλειστοί δρόμοι
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αμαλίας από Διάκου, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Ηρώδου Αττικού. Τα αυτοκίνητα στο κέντρο μπορούν να κινηθούν μόνο από την Σταδίου και την Φιλελλήνων.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον έως και τη Βασιλέως Γεωργίου κατά μήκος του δρόμου βρίσκονται δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ για να εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση των πολιτικών στο Κοινοβούλιο, ενώ στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει ήδη τοποθετηθεί και ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος στη Βουλή ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που πραγματοποιείται στις 2 το μεσημέρι.

Μπλόκο στην Λιάνα Κανέλλη
Επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό της από μπλόκο των “αγανακτισμένων”.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η κ.Κανέλλη σταμάτησε για να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους, ωστόσο κάποιοι επιχείρησαν να την εμποδίσουν, με άλλους διαδηλωτές να διαφωνούν. Προς στιγμή υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών, τελικά όμως επετράπη στη βουλευτή να περάσει προκειμένου να προσέλθει στη Βουλή.

Δεύτερη ημέρα απεργίας
Απεργούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς, σε Ταμεία και Εφορίες, στις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ), σε Τράπεζες, Συγκοινωνίες και Μεταφορές, σε Πλοία και Λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα Φαρμακεία. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

“Χειρόφρενο” θα σηκώσουν και σήμερα ο ΟΣΕ και όλα τα μέσα μεταφοράς με εξαίρεση το Μετρό που θα λειτουργήσει κανονικά.
Επίσης, ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων θα υπάρχουν και σήμερα από Olympic Air και Aegean Airlines, καθώς και άλλες αεροπορικές εταιρείες, εξαιτίας των στάσεων εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Η Olympic Air ματαιώνει σήμερα 36 πτήσεις και τροποποιεί άλλες 32, ενώ η Aegean Airlines ακυρώνει 31 σκέλη πτήσεων σήμερα και αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 40 σκέλη του εξωτερικού δικτύου και σε 42 του εσωτερικού.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Στους δρόμους βρίσκεται για δεύτερη μέρα το ΠΑΜΕ. Ιδιαίτερα μαζική είναι και η σημερινή κινητοποίηση από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με πάνω από 15.000 συγκεντρωμένους να πραγματοποιούν πορεία από την Ομόνοια προς την Βουλή, με επικεφαλής την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
http://www.ethnos.gr
Ακολουθούν βίντεο από τις χθεσινές κινητοποιήσεις

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή