Συνεχίζονται οι δράσεις του φεστιβάλ Ίριδα Visions – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Την Παρασκευή 7/7  θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τους τομείς του Πολιτιστικού Ομίλου.

Την εκκίνηση των εκδηλώσεων στις 20:30 θα σηματοδοτήσει μία χορευτική παράσταση από μέλη του Χορευτικού Τομέα.

Στη συνέχεια, στις 21:15 θα πραγματοποιηθεί μια υπαίθρια προβολή του «Ας περιμένουν οι γυναίκες», του σπουδαίου σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη. 

Η “καλοκαιρινή μακεδονική κωμωδία” όπως αυτοανακηρύσσεται η ταινία, ακολουθεί τον Πάνο και τον Μιχάλη, δύο μπατζανάκηδες μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, στο ταξίδι τους προς τη Θάσο, όπου παραθερίζουν οι γυναίκες τους. Μια τυχαία συνάντηση στη λίμνη Βόλβη, με μια κοπέλα την οποία ο Πάνος ερωτεύεται, θα τους οδηγήσει να αναζητήσουν τη βοήθεια του, επίσης μπατζανάκη τους, Αντώνη και σε μια σειρά από επεισόδια που καθυστερούν, συνεχώς, το ταξίδι τους.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σάκης Μπουλάς

Η ταινία θα κλείσει τον φετινό κύκλο προβολών που διοργάνωσε ο Κινηματογραφικός Τομέας στα πλαίσια του φεστιβάλ, ο οποίος αφιερώθηκε, κατά βάση, στο ελληνικό σινεμά.

Στο χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα βρίσκεται ένα απόσπασμα της ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας των μαθητών του Φωτογραφικού Τομέα.

INFO: 

07/07/2023

Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα