«Ας μην κοροϊδευόμαστε»

Μόνο οι υµνωδοί του πρωθυπουργού θα αµφισβητούσαν ότι στις συνεντεύξεις του σε κανάλια και ράδια ο κ. Μητσοτάκης παίζει πάντα εντός έδρας.

Mitso

Οχι μόνο όσο βρισκόταν στα πρόθυρα της εξουσίας, αλλά ήδη από τον Μάιο του 2003, όταν ο πατέρας του δήλωνε ότι ο γιος του τίθεται στη διάθεση της πατρίδας, ως υποψήφιος βουλευτής. Ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δεν είχε ενημερωθεί. Προείχε ο πόθος προσφοράς στον τόπο. Για να συνεχιστεί η μακρά οικογενειακή παράδοση, ισχυρότερη της καραμανλικής και της παπανδρεϊκής.

Το αντίθετο ισχύει για τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς. Στις συνεντεύξεις τους παίζουν πάντα εκτός έδρας. Αυτό είναι το σωστό και το πρέπον. Το δημοσιογραφικό δηλαδή. Να στέκεσαι απέναντι στον συνεντευξιαζόμενο πολιτικό αυστηρός και διαβασμένος. Να τον βλέπεις σαν αντίπαλο, όχι σαν πασαδόρος του ή σαν υποδοχέας της δικής του πάσας ώστε να του επιστρέψεις την μπάλα όπου τον βολεύει για να σκοράρει. Για την αλφαβήτα της δημοσιογραφίας πρόκειται, το ξέρω. Φοβάμαι όμως ότι δεν έχουμε προκόψει ούτε έως το δέλτα. Εκείνο το δέλτα που ταυτίζει τη δημοσιογραφία με τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια.

Ερωτήθηκε λοιπόν προχθές ο πρωθυπουργός από τον Παύλο Τσίμα, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Στο Βίλνιους ήταν η πέμπτη συνάντησή σας με τον Ταγίπ Ερντογάν και οι προηγούμενες δεν πήγαν καλά. Αυτή τη φορά εμπιστεύεστε τον συνομιλητή σας, ότι αυτά που είπατε…». Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη: «Σίγουρα έρχεται ο ίδιος από μια μεγάλη εκλογική νίκη. Αυτό ενδεχομένως να τον απελευθερώνει από την ανάγκη να χρησιμοποιήσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση, κάτι το οποίο –ας μην κοροϊδευόμαστε– γινόταν κατά κόρον στην Τουρκία». «Και στην Ελλάδα, και στην Ελλάδα», λέμε κάμποσοι. Από μέσα μας. Με τη μάταιη προσδοκία ότι θα το πει καθαρά και δυνατά ανθ’ ημών ο ερωτήσας.

Αθέλητα και αβίαστα, ο κ. Μητσοτάκης συνέταξε δημοσίως ένα κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του. Από μεγάλη εκλογική νίκη έρχεται και ο ίδιος, όπως ο κ. Ερντογάν. Αλλά και από μεθοδικά στυγνή εκμετάλλευση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, στην οποία συστρατεύτηκε εκθύμως η ακροδεξιά πτέρυξ της Ν.Δ., σαν αντίδοτο στη Νίκη και στους Σπαρτιάτες, και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σαν παιδονόμος μουσουλμάνων Ελλήνων. Αυτά τώρα. Το 2019 οι «εθνικώς εξαιρετέοι» είχαν πουλήσει τη Μακεδονία με αντίδωρο τις συντάξεις. Ωστε, πολύ σωστά: ας μην κοροϊδευόμαστε

Πηγή: Καθημερινή 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…