Αρβανίτης για Κούλογλου: «Τα θέματα στις οικογένειες λύνονται εντός»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, στάθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα μετά την επιστολή του Στέλιου Κούλογλου με την οποία έκανε γνωστή την αποχώρησή του από την ευρωομάδα.

αρβανίτης

«Δεν ήμασταν ενημερωμένοι για αυτή την εξέλιξη» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης για την παραίτηση Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τις αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Είναι σε μια κρίση. Η κρίση ξεκινάει 21 Μαΐου. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα» ενώ πρόσθεσε πως στην παρούσα φάση «το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα από όλους. Η ευθύνη της ηγεσίας αλλά και των στελεχών σε μια διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενωμένος και να ανασυγκροτηθεί».

«Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις από τη μία και τόνωση της αντιπαράθεσης από την άλλη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης σημειώνοντας πως «δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχει κόσμος που έχει πολύ μεγάλη αγωνία και για τον χώρο και για τη χώρα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ξέρουμε αυτό από την ακρίβεια σε όλα τα ζητήματα και με τρεις πολέμους δίπλα μας».

Ο Κώστας Αρβανίτης χαρακτήρισε δυσαναπλήρωτο το κενό που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ανέφερε ότι τα θέματα στις οικογένειες λύνονται εντός της οικογένειας, ότι τα θέματα της φυσιογνωμίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν λύνονται με τοποθετήσεις στα κανάλια και ότι την ώρα που ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε το πολιτικό κομμάτι στο εάν μας αρέσει ο πρόεδρος, ο οποίος έχει νωπή εντολή.

«Όταν η οικογένεια βγάζει τα θέματά της στη ρούγα σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και γι’ αυτούς που φωνάζουν και για το τι συμβαίνει στην οικογένεια Νομίζω ότι εσωτερικά λύνονται αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις για τα θέματα φυσιογνωμίας του κόμματός μας γυρνώντας στα κανάλια και τοποθετώντας με σχολιασμούς τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει. Αυτό δεν είναι στέλεχος. Και θετικά και αρνητικά. Όταν ο κόσμος έχει προβλήματα όπως η στέγη, η ακρίβεια, η άνοδος της ακροδεξιάς εμείς μεταφέρουμε το πολιτικό κομμάτι στο εάν μας αρέσει ο πρόεδρος ο οποίος είναι με νωπή εντολή», κατέληξε ο Κώστας Αρβανίτης.

«Ο Κασσελάκης αρέσει – δεν αρέσει, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από χιλιάδες ανθρώπους»

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Πάντως ο κ. Κασσελάκης αρέσει – δεν αρέσει, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 80.000 ανθρώπους, 75.000 ανθρώπους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οπότε, αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η Κουμουνδούρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι, αυτό είναι ο χώρος. Από εκεί και πέρα θα κριθούν όλοι».

Στα σχόλια ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή

«Όχι, θα διαφωνήσω. Γίνεται αντιπολίτευση. Γίνεται από τις επιτροπές, από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, από την Ευρωβουλή. Τη δουλειά μας την κάνουμε».

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…