Αρνήθηκε τη βοήθεια στο νοσοκομείο ο Κουφοντίνας

O Δημήτρης Κουφοντίνας αρνήθηκε τη βοήθεια στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου είχε διακομισθεί το απόγευμα του Σαββάτου μετά από επιπλοκές στην υγεία του, και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Koyfontinas

Το lamiareport.gr αναφέρει ότι ο Κουφοντίνας αρνήθηκε κάθε βοήθεια, και μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές Αρχές, τον μετέφεραν πίσω στις φυλακές.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε διακομισθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία του, καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Στο μικρό διάστημα που ο Κουφοντίνας έμεινε στο χώρο του Νοσοκομείου, αυτό «πλημμύρισε» από αστυνομικούς, ενώ και η διακομιδή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για ευνόητους λόγους.

Προηγήθηκε το μεσημέρι η εξέτασή του από την αναισθησιολόγο-εντατικολόγο Κατερίνα Ντουζέπη, η οποία βρήκε τον απεργό πείνας σε σοβαρή κατάσταση κλινικά, όπως σημείωσε στην ιατρική της γνωμάτευση, η οποία είναι η εξής:

Δομοκός, 16/01/21

Σήμερα 16/01/21 εξέτασα στο ιατρείο των φυλακών Δομοκού τον απεργό πείνας κ. Δημήτρη Κουφοντίνα μετά από 9 ημέρες απεργίας πείνας.

Κλινικά σε σοβαρή κατάσταση, απισχνασμένος, αφυδατωμένος περίπου 10%, ΑΠ: 120/90 mmHg σε ύπτια και 90/60 mmHg σε καθιστή, HR: 105-120’, SPO2: 96-97%. Αρχή κατάκλισης σε κόκκυγα και ωμοπλάτες (στάδιο Ι, ερυθρότητα), διαφορά μεγέθους γαστροκνημίας ΔΕ>ΑΡ, διάμετρος 37,5 cm ΔΕ/34 cm ΑΡ, χωρίς να είναι θερμό, είναι όμως επώδυνο. Αναφέρει ταχυαρρυθμία από 12ώρου. Dextrostick: 84mg/dl. Εκτίμηση ΒΜΙ την πρώτη ημέρα της απεργίας 24,4 και την 9η 22,2, διαφορά 10%. Από ΗΚΓ 11/01/21 διακρίνονται διαταραχές επαναπόλωσης.

Την επόμενη εβδομάδα και εφόσον συνεχιστεί η ραγδαία επιδείνωση και μειωθεί ο ΒΜΙ ως 16-17, συστήνεται η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Εντός των επόμενων τριών ημερών επανάληψη γενικής αίματος, PT, aPTT, INR, d-dimers, ινωδογόνο, βιοχημικός έλεγχος με ιοντόγραμμα. Επανεκτίμηση από ιατρό.

Σύσταση για έναρξη ΧΜΒΗ όσο βρίσκεται κατακεκλιμένος. Λόγω της διαφοράς στη γαστροκνημία, συστήνεται triplex αγγείων κάτω άκρων για αποκλεισμό φλεβοθρόμβωσης και εμβολής. Συστήνεται περιποίηση κατακλίσεων δις ημερησίως, λήψη συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών και βιταμίνης Β12, εφόσον συναινεί ο απεργός πείνας και δεν παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Ντουζέπη Κατερίνα

Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος

Πηγή: lamiareport.gr

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…