Newsroom

Newsroom

Αρκουμανέας: Σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα

«Έδειξε» τους νέους και τη νυχτερινή διασκέδαση πίσω από την άνοδο των κρουσμάτων

koronoios1 1

Το γεγονός ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, κάνοντας λόγο για περισσότερα από 1.500 κρούσματα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση, και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη, ενώ σημείωσε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Τόνισε δε, ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχεται από τη νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά. 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ προσπάθησε να καθησυχάσει λέγοντας ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά. 

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. 

Τέλος, για τη μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.

Ανησυχητικά είναι και τα δεδομένα από τα λύματα, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου που προμηνύει νέα έξαρση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα για αύξηση που ξεπερνά το 60% την περασμένη εβδομάδα έκανε λόγος ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…