Newsroom

Newsroom

Αρχίζουν οι συζητήσεις με την τρόικα

Αρχίζουν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα που έρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη. Βασικό αντικείμενο των…

troika

Αρχίζουν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα που έρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη. Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η ταχεία προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η εμπλοκή ιδιωτών στη λειτουργία των ΔΕΚΟ και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να πείσει τους εταίρους για την τήρηση των όρων του μνημονίου αλλά και να διεκδικήσει την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από την πλευρά του, ο Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist, υπογράμμισε την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα και την ανάγκη εφαρμογής δύσκολων μεταρρυθμίσεων που θα αποφέρουν αποτελέσματα μονάχα σε βάθος χρόνου.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνεργασία με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζουν στη Βουλή την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη θα ορκισθούν παρουσία του πρωθυπουργού ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Η συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών με την τρόικα είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης. Την Παρασκευή το απόγευμα αρχίζει η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά