Newsroom

Newsroom

Άρχισε η συζήτηση του ν/σ για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου στην αρμόδια επιτροπή

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ' τύπου, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί με τους αρμόδιους φορείς και θα ολοκληρωθεί επί της αρχής το ίδιο βράδυ.

1 814

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ’ τύπου, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί με τους αρμόδιους φορείς και θα ολοκληρωθεί επί της αρχής το ίδιο βράδυ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, υπεραμύνθηκε των ευεργετικών ρυθμίσεων για αποφυλάκιση καταδικασμένων με βαριές ποινές, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς «υπάρχει ένας εξωπραγματικός αριθμός στη χώρα μας ισοβιτών».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, ότι προβλέπεται ο κατ’ οίκον περιορισμός, ενώ όσοι αποφυλακισμένοι παραβιάσουν τους κανόνες θα ξαναγυρνάνε στις φυλακές. Πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση να φοράνε «βραχιολάκι» όσοι θα απολύονται από τη φυλακή, σημειώνοντας ότι ο μόνος φόβος του είναι ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, με τον εισηγητή των δεύτερων να ζητά βελτιώσεις. Καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε, ενώ το Ποταμι δήλωσε «παρών».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…