Άρχισαν τα όργανα: Χείρα βοηθείας σε Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Marc

Η αγαπημένη δημοσκοπική εταιρία  του Μαξίμου, Marc, φιλοτεχνεί... ξανά το προφίλ του Μωϋσή πρωθυπουργού, και της κυβέρνησης καθώς  όχι μόνο δίνει μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ αλλά την εμφανίζει και ανεβασμένη

4468495

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα  για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για λίστες Πέτσα και OpinionPoll , μετά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που βρίσκει σύμφωνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιστρατεύτηκε  η εταιρία Marc. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc (η οποία όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Αυγή» είναι η αγαπημένη του Μεγάρου Μαξίμου ) είχε ο Ant1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Στη δημοσκόπηση η ΝΔ, παρά τη σημαντική φθορά που έχει υποστεί τον τελευταίο καιρό, εμφανίζεται ανεβασμένη (34,8% από 34,4%), ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εμφανίζει πτώση (22% από 23%).

Μάλιστα στην εκτίμηση ψήφου η Marc «βλέπει» ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%. Ο διευθύνων σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, παρουσιάζοντας τη δημοσκόπηση σημείωσε ότι «27 μήνες μετά τις εκλογές σε μία ομολογουμένως δύσκολη στιγμή για κάθε κυβέρνηση – το μέσο της θητείας είναι η δυσκολότερη στιγμή- βλέπουμε ότι εάν είχαμε σήμερα εκλογές η ΝΔ θα έπαιρνε ένα ποσοστό μεγαλύτερο και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό που υπολείπεται από αυτό των εκλογών».

 

«Ο κ. Γεράκης που όλοι γνωρίζουν ότι “δουλεύει” για το Μαξίμου, παρουσιάζεται ως αντικειμενικός στον Ant1 και λέει ότι “εκτιμά” πως η ΝΔ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ μικρότερο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τι εκτιμά και για τις απευθείας αναθέσεις» σχολίασε με νόημα ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μάριος Κάτσης.

 

Ποια είναι η Marc

Υπενθυμίζεται ότι  η εταιρεία Marc χρυσοπληρώνεται από την ΕΡΤ για να κάνει έρευνες γνώμης και η ΕΡΤ τις αγοράζει τρεις φορές πάνω από τις συνηθισμένες τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά. Η ίδια εταιρεία εξυπηρετεί επίσης κατά καιρούς ανάγκες του Μαξίμου και αποτελεί μέρος του επικοινωνιακού και ερευνητικού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά διαστήματα προσφέροντας υπηρεσίες πολιτικού μάρκετινγκ.

Πρόκειται για τρεις αποφάσεις της ΕΡΤ για απευθείας ανάθεση ερευνών, αντί των υπερβολικά υψηλών τιμημάτων των 12.450, 12.450 και 6.000 ευρώ, αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά 30.900 ευρώ, μέσα σε σχεδόν ένα έτος. Το θέμα πήγε στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πηγή: Αυγή

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

εκτακτο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…