Newsroom

Newsroom

Αράχωβα: «Ξέρουμε πώς πέθανε το χάσκι» – Έρχονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ (video)

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, τόνισε ότι εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ

Αράχωβα χάσκι 1

H τραγική υπόθεση της Αράχωβας με τα βασανιστήρια που υπέστη ο Όλιβερ και οδήγησαν στον θάνατό του φαίνεται πως θα εξιχνιαστεί σύντομα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδο, που ανέφερε ότι εντός της ημέρας, το αργότερο αύριο, θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Ο υφυπουργός μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ για τις μέχρι τώρα εξελίξεις από τις έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην περιοχή για να διερευνήσει τι συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες, διαρρέονται πληροφορίες για μεγάλη ανατροπή στα όσα ακούγονταν τις πρώτες μέρες για κακοποίηση από άνθρωπο.

Όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσαφάδος

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού.

Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση».

«Εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος», ανέφερε ο υφυπουργός.

Την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, φαίνεται πως φέρνουν στοιχεία που συνέλεξε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που επικαλούνται οι αρχές και όπως φαίνεται από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, το άτυχο σκυλί έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Σημαντικό ρόλο στην εξέταση της υπόθεσης έπαιξαν οι μαρτυρίες κατοίκων που είδαν την αγέλη των άγριων σκυλιών στην περιοχή της Αράχωβας.

Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.

Επίσης, είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.

Δείτε αναλυτικά το επίμαχο ρεπορτάζ του ΜΕGA για την υπόθεση με το χάσκι στην Αράχωβα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Εκατοντάδες πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για την κακοποίηση του χάσκι.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση και τον θάνατο του σκύλου.

Αράχωβα: Ξεσπά ιδιοκτήτρια ταβέρνας για τις κατηγορίες συγκάλυψης

Οργή έχει προκαλέσει ο βασανισμός του Όλιβερ καθώς και το γεγονός ότι ο δράστης της φρικτής κακοποίησης παραμένει άφαντος. Οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή και η υπόθεση περνά στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών, αν και πρόκειται για θάνατο ζώου.

Στελέχη του τμήματος έχουν μεταβεί στην Αράχωβα ενώ η σορός του Όλιβερ θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας. Tην ίδια στιγμή η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην Αράχωβα που έδωσε στην αστυνομία το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ξεσπά.

Η γυναίκα, η οποία κατηγορήθηκε πως ξήλωσε τις κάμερες στο κατάστημα της, μετά τη δημοσιοποίηση του εγκλήματος που σόκαρε το πανελλήνιο, απάντησε σε όσους έκαναν λόγο για συγκάλυψη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην Αράχωβα ξεκαθαρίζει πώς δεν ξήλωσε τις κάμερες από το μαγαζί μετά τη δημοσιοποίηση του εγκλήματος.

«Με έβρισαν και μου είπαν ότι ξήλωσα τις κάμερες από το μαγαζί μου για να συγκαλύψω τον άνθρωπο που κακοποίησε τον Όλιβερ.

Ήρθε κανένας να δει τις κάμερες που έχω στο μαγαζί αν είναι ξηλωμένες; Οι κάμερες είναι στη θέση τους και η αστυνομία πήρε το υλικό από το καταγραφικό.

Όλοι γνωρίζουμε τον Όλιβερ και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος άνθρωπος στην Αράχωβα να συγκαλύψει αυτό το περιστατικό.

Η Αράχωβα δεν είναι μικρή κοινωνία για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος το έκανε. Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους έχουμε πολλούς τουρίστες το Σαββατοκύριακο», είπε αρχικά, και συνέχισε, λέγοντας:

«Επιχειρηματίες έχουν ακυρώσει κρατήσεις μετά από αυτό το περιστατικό»

«Επιπλέον, έχουμε μεγάλο πρόβλημα και με την έλλειψη αστυνομίας. Έχουμε έναν αστυνομικό.

Τι να κάνει κι αυτός με τόσο κόσμο και τόσα σπίτια.

Παρακαλούμε να μας φέρουν αστυνομικούς. Λένε τώρα, ότι εμείς συγκαλύπτουμε εγκληματίες και κανένας να μην έρθει διακοπές στην Αράχωβα.

Ήδη επιχειρηματίες έχουν ακυρώσει κρατήσεις μετά από αυτό το περιστατικό και όλο τον θόρυβο που έχει προκληθεί».

Περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο: Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατά δεμένο σκύλο που αναγκάζεται να τρέχει (video)

skylos nafplio

Περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ναύπλιο: Συνοδηγός αυτοκινήτου κρατά δεμένο σκύλο που αναγκάζεται να τρέχει (video)

Αυτοκίνητο εν κινήσει με τον σκύλο να τρέχει στο πλάι και τον συνοδηγό να κρατάει…

Αιγάλεω- ξυλοδαρμός: «Αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν καλά να ήταν στο τρελοκομείο, όχι στους δρόμους»(video)

agrio ksilo

Αιγάλεω- ξυλοδαρμός: «Αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν καλά να ήταν στο τρελοκομείο, όχι στους δρόμους»(video)

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε άσχημα χτυπημένο στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η γυναίκα μίλησε και περιέγραψε τον άγριο…

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή-παρωδία καταδεικνύει το «σόου»

mitsotakiskomision

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή-παρωδία καταδεικνύει το «σόου»

«Αντί συγκεκριμένων προτάσεων, όπως κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε και πάλι την επικοινωνία»…