Αποβλήθηκε το Δημόσιο από τη δίκη της Μονής Βατοπεδίου

Αποβλήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από την δίκη της Μονής Βατοπεδίου

1 1106

Αποβλήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από την δίκη της Μονής Βατοπεδίου. Η απόβολή έγινε μετά από πρόταση της Εισαγγελέως που έγινε ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο.

Την πρόταση είχε καταθέσει η Εισαγγελέας ζητώντας να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις περί αποβολής του Δημοσίου όπως είχε προταθεί από την οικογένεια Πελέκη και την Ιερά Μονή.

Το δικαστήριο ασχολήθηκε με το ζήτημα της νομιμότητας της παράστασης της πολιτικής αγωγής του Δημοσίου επί δύο μήνες.

Το δικαστήριο αφενός στηρίχθηκε στις ήδη εκδοθείσες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων (σε δίκες μεταξύ Δημοσίου και Μονής), αφετέρου όσον αφορά στην κυρία Πελέκη στη νομοθεσία για τους συμβολαιογράφους.

Το σκεπτικό ήταν οτι το δημόσιο από την στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο έλαβε γνώση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται στις 12 Φεβρουαρίου 2010, είχε προθεσμία έξι μηνών προκειμενου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της Αικ. Πελέκη, κάτι που δεν έπραξε. Συνεπώς, κατά την εισαγγελική λειτουργό, «το Δημόσιο δεν μπορεί να παρασταθεί ούτε για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της κατηγορουμένης».

Η απόφαση αποβολής της πολιτικής αγωγής που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ισχύει για πέντε από τα αποκαλούμενα ιερά ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων.
Για ενστάσεις άλλων διαδίκων που αφορούν την ουσία της υπόθεσης το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι υπερασπίσεως οι οποίοι με σειρά επιχειρημάτων αντέκρουσαν την κατηγορία.

πηγή: Newsbomb.gr

Ο Πορτοσάλτε «ξαναχτυπά»: «Έχει κι ένα όριο να λέμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι σαν τη συγγνώμη του Μητσοτάκη» (video)

Ο Πορτοσάλτε «ξαναχτυπά»: «Έχει κι ένα όριο να λέμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι σαν τη συγγνώμη του Μητσοτάκη» (video)

Τροφή για πικάρισμα και πειράγματα έδωσαν στους συντελεστές της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ τα χθεσινά…

Πέραμα: Ρατσιστικό σόου από τον Δήμαρχο που απειλεί, βρίζει και καταβρέχει μικρά παιδιά (video)

Πέραμα: Ρατσιστικό σόου από τον Δήμαρχο που απειλεί, βρίζει και καταβρέχει μικρά παιδιά (video)

Κουστουμαρισμένος ο δήμαρχος και με συνοδεία κάμερας πήρε τη μάνικα από υδροφόρα και κατέβρεξε την…