Newsroom

Newsroom

Ισραηλινές οβίδες σκότωσαν πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα

Άρμα μάχης έριξε δύο οβίδες εναντίον κτιρίου στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι στρατιώτες

tanks israel 1

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι πέντε στρατιώτες — τέσσερις κληρωτοί αλεξιπτωτιστές και ο επικεφαλής της μονάδας τους — σκοτώθηκαν χθες, Τετάρτη, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από «φίλια πυρά».

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, ένα άρμα μάχης της μονάδας τεθωρακισμένων που επιχειρούσε στο πλευρό αλεξιπτωτιστών στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια έριξε δύο οβίδες εναντίον κτηρίου στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι στρατιώτες χθες, Τετάρτη, το βράδυ.

Από τα πυρά επλήγησαν 12 Ισραηλινοί στρατιώτες, από τους οποίους οι πέντε σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα του στρατού, «οι στρατιώτες στα τεθωρακισμένα (…) είδαν την κάνη ενός όπλου να βγαίνει από ένα παράθυρο του κτηρίου» και «πυροβόλησαν εναντίον του κτηρίου».

Σύμφωνα με την έρευνα, το προσωπικό των τεθωρακισμένων είχε ενημερωθεί λίγες ώρες νωρίτερα για την παρουσία Ισραηλινών στρατιωτών στο εσωτερικό του κτηρίου.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, επιβεβαίωσε χθες ότι ξέσπασαν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζαμπαλίγια, όπου και ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «έντονες» μάχες, προσθέτοντας ότι σκότωσε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατών».

Ο στρατός του Ισραήλ επιχειρεί εκ νέου σε κάποιες περιοχές του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας με στόχο να εμποδίσει τη Χαμάς να ανασυνταχθεί.

Τούρκος Βουλευτής πρότεινε να βραβευτεί ο Αταμάν για τις σχέσεις του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

ergin ataman

Τούρκος Βουλευτής πρότεινε να βραβευτεί ο Αταμάν για τις σχέσεις του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

Μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου πρότεινε να τιμηθεί ο Εργκίν Αταμάν για τις σχέσεις του ανάμεσα…