Newsroom

Newsroom

Αποθέωσαν τον Ερντογάν, έκκληση για τερματισμό των διαδηλώσεων

Σε επίδειξη δύναμης εξελίχθηκε η υποδοχή που εισέπραξε ο τούρκος πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ».…

Σε επίδειξη δύναμης εξελίχθηκε η υποδοχή που εισέπραξε ο τούρκος πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ». Πάνω από 10.000 οπαδοί του έδωσαν το “παρών”. «Σταθήκαμε δυνατοί. Μαζί είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, οι οποίοι για ώρες έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο, αναμένοντας την επιστροφή του ηγέτη τους από την 3ημερη περιοδεία του στο Μαγρέμπ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν άρχισε το διάγγελμά του λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα. «Μερικοί λένε: “Ο πρωθυπουργός είναι πρωθυπουργός μόνο του 50%’, αλλά εμείς έχουμε πει ότι είμαστε υπηρέτες 76 εκατ. πολιτών», τόνισε υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους.
Ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας και τους υποστηρικτές του ΑΚΡ να αποστασιοποιηθούν από τις έκνομες -όπως τις χαρακτήρισε- διαδηλώσεις και τις πράξεις βίας.

Για μία ακόμη φορά υποστήριξε ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών.
Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους υποστηρικτές του να επιστρέψουν ειρηνικά στα σπίτια τους, καθώς αρκετοί από αυτούς φώναζαν συνθήματα κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών της Ταξίμ.
Οι διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ σε τουλάχιστον μία περιοχή της Κωνσταντινούπολης καταγράφηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Η γυναίκα με τα κόκκινα

Σειρά φωτογραφιών μιας γυναίκας με κόκκινο φόρεμα έχουν γίνει σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.
Πρόκειται για την Τσέιντα Σουνγκούρ, ακαδημαϊκό στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρισκόταν στο πάρκο Γκεζί στα πλαίσια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την προστασία του έναντι των αμφιλεγόμενων σχεδίων ανάπλασής του.
Όταν η κ. Σουνγκούρ έφθασε στο πάρκο, βρέθηκε ενώπιον μιας αλυσίδας αστυνομικών.
Ένας εξ αυτών χαμήλωσε το σώμα του και εξαπέλυσε δακρυγόνο επάνω στο πρόσωπό της, φράζοντάς της σχεδόν ολοκληρωτικά την αναπνοή.
Ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, Οζμάν Ορσάλ, απαθανάτισε τη στιγμή και οι φωτογραφίες κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά έγιναν και καρτούν, αφίσες και στίκερ από μέλη του αντικυβερνητικού κινήματος.


Στη Σμύρνη, δημιουργήθηκε και σχετική κατασκευή, όπου συμπαθούντες το κίνημα ποζάρουν με το πρόσωπό τους στο σημείο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το πρόσωπο της κ. Σουνγκούρ.
Με το «σεμνά» κόκκινο φόρεμα και κολιέ της και με μια μικρή τσάντα, η ακαδημαϊκός μοιάζει σαν να πηγαίνει σε γιορτή και όχι σε διαδήλωση, γεγονός που οι διαδηλωτές θεωρούν ότι ενισχύει το επιχείρημά τους πως η αστυνομία έδρασε με πρωτοφανή βιαιότητα.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…