Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στις τουρκικές φυλακές θα παραμείνουν οι δυο έλληνες στρατιωτικοί καθώς απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης.

5a9d4a8f1dc52478488b45fe 1

Ειδικότερα, αρνητική ήταν για ακόμα μια φορά η απόφαση του εισαγγελέα σε ό,τι αφορά το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία.

Το πρωί της Τρίτης, οι δικηγόροι τους προσέφυγαν εκ νέου στο δικαστήριο Αδριανούπολης για να ζητήσουν για δεύτερη φορά την αποφυλάκισή τους, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό από τους τούρκους δικαστές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου «Αναντολού», το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν οι δυο έλληνες στρατιωτικοί προφυλακισμένοι με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς αναφέρθηκε και πάλι σε ομηρία.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, οι έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στη φυλακή για ένα παράπτωμα και ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει πρόταση ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα έρθει πριν το Πάσχα.

«Η υποχρέωση του υπουργού Άμυνας είναι να μιλάει όταν χρειάζεται. Όταν έχω να πω κάτι και έχω να διαφωνήσω κάπου το κάνω δημόσια. Με τον πρωθυπουργό είμαστε σε πλήρη ταύτιση. Στο θέμα των στρατιωτικών έχω υποχρέωση εγώ να χαράζω την πολιτική και έχω απόλυτη ταύτιση με τον πρωθυπουργό. Μίλησα για ομηρία και δυστυχώς δικαιώθηκα. Και ο Μητσοτάκης για ομηρία μίλησε από την Ορεστιάδα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα από αυτά που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση ταξιάρχων από τις δυο πλευρές. Όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτούργησαν και οι Έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Είναι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επί 26 μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί αξιωματικοί».

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα εισακούσει τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, από τη Βάρνα, ο οποίος ζήτησε τον άμεσο επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα πριν από το Πάσχα.

Οι δυο έλληνες στρατιωτικοί: Ο Ανθυπολοχαγός Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρης Κουκλατζής.


Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…