Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη

Στην εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού και απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του φορώντας το λεγόμενο βραχιολάκι, προχώρησε το συμβούλιο των φυλακών.

5ab56d101dc524d91f8b4595

Ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται σχεδόν έναν μήνα σε απεργία πείνας ενώ εδώ και επτά ημέρες και σε απεργία δίψας εξαιτίας πρώτης απόρριψης του αιτήματός του να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες.

Μετά την πρώτη απόρριψη, το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθη σήμερα, Παρασκευή, 13 Απριλίου ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκινούσε την απεργία πείνας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε να απορρίψει εκ νέου και μάλιστα ομόφωνα και το κατεπείγον αίτημα θεραπείας που κατατέθηκε την Πέμπτη από τη δικηγόρο του Βασίλη Δημάκη. Αφορούσε τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο είναι φοιτητής.

Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, δηλαδή των έκτακτων αδειών, θα εξετάσει από

το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας.   

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας του 39χρονου έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά. Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων.

Σημειώνεται τέλος, πως η παραπάνω απορριπτική απόφαση έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για επίσπευση έκδοσης Βουλεύματος έτσι ώστε να παρακολουθήσει μαθήματα με “βραχιολάκι” γεωεντοπισμού.

Έχουν προηγηθεί τρεις διαδοχικές απορρίψεις της αίτησης του, ο Βασίλης Δημάκης συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, ενώ η απόφαση για το αίτημα των έκτακτων αδειών θα εξεταστεί από Δευτέρα.

Ο Βασίλης Δημάκης γεννηθείς το 1978 και έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στη φυλακή – κατάφερε να περάσει το περασμένο καλοκαίρι, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της φυλακής, στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι «κοινός» ποινικός κρατούμενος.

Μετά την επιτυχία του, ο Β. Δημάκης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Πατρών όπου εξέτιε την ποινή του. Εκεί όμως το Συμβούλιο της Φυλακής απέρριψε το αίτημά του να παρακολουθεί, με αυτοπρόσωπη παρουσία και φορώντας “βραχιολάκι” γεωεντοπισμού, τα μαθήματα της σχολής του, κρίνοντας πως αρκεί η εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…