Απορρίφθηκαν τα αιτήματα Βγενόπουλου και συνεργατών του – την παρουσία τους στην Κύπρο για να δικαστούν ζητάει η Δικαιοσύνη

Απαραίτητη η φυσική παρουσία των Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα, Κυριάκου Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για σκοπούς παραπομπής τους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, αποφάσισε σήμερα η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Μαριλένα Μηλιώτου.

57f221ae1dc524775c8b479a

Η κα Μηλιώτου απέρριψε τα επιχειρήματα που είχαν προβάλει κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση της Focus ως προς τη μη αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας των πελατών τους στη διαδικασία παραπομπής τους ενώπιον του Κακουργιοδικείο.

Στην απόφαση της, η κα Μηλιώτου ανέφερε ότι η επίδοση των κλήσεων προς τους κατηγορούμενους έγινε έγκυρα και νομότυπα και ως εκ τούτου είναι ικανή, όπως είπε, να επιφέρει όλα τα έννομα αποτελέσματα που προβλέπονται από την απουσία των κατηγορουμένων, περιλαμβανομένης και της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.

Ρώτησε στη συνέχεια τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων εάν αναλαμβάνουν τη δέσμευση για εξασφάλιση της παρουσίας των πελατών τους ενώπιον του δικαστηρίου σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινώσει για σκοπούς παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τους συνηγόρους υπεράσπισης των Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε να αναλάβουν δέσμευση για εξασφάλιση της φυσικής παρουσίας των πελατών τους ενώπιον του δικαστηρίου «ώστε να αποφευχθεί η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους», όπως είπε.

Αναφορικά με τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Κυριάκο Μάγειρα, οι οποίοι επηρεάζονται από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, το Δικαστήριο κάλεσε τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο να παρουσιάσουν τους πελάτες τους ενώπιον του δικαστηρίου, υπό το φως της δέσμευσης του Γενικού Εισαγγελέα ότι σε περίπτωση που εμφανιστούν θα ζητήσει μόνο χρηματική εγγύηση για σκοπούς της εξασφάλισης της παρουσίας τους στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου περιλαμβάνεται σύσταση προς την Κυπριακή Δημοκρατία να απέχει από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Βγενόπουλου και Μάγειρα ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαιτητική διαδικασία.

Κάλεσε επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα να τοποθετηθεί στο κατά πόσο η Κυπριακή Δημοκρατία ενδέχεται να κριθεί υπόλογη μη συμμόρφωσης με την εν λόγω σύσταση στην περίπτωση που το δικαστήριο προχωρήσει από μόνο του στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.

Οι συνήγοροι των Βγενόπουλου και Μάγειρα ζήτησαν χρόνο προκειμένου να διαβουλευθούν με τους πελάτες τους κάτι που αποδέχτηκε το Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας στις 12 το μεσημέρι.

Και οι τέσσερις είναι κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση που αφορά στο ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο καταβλήθηκε από την εταιρεία Focus προς την εταιρεία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση, ήτοι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης παρουσιάστηκαν και σήμερα αυτοπροσώπως στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους. Κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG(πρώηνMarfin Financial Group – MFG) και Focus Maritime Corp., ως νομικά πρόσωπα.

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία!

papas fragkiskos a

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία!

Ο ποντίφικας απηύθυνε θερμή έκκληση να σταματήσει το σπιράλ της βίας στην περιοχή, το οποίο…

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

kke 1

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ο…

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

boy 926103 640

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Ο άντρας, που φώναζε για την αθωότητά του, δικαιώθηκε έπειτα από 8 χρόνια και έφτασε…