Newsroom

Newsroom

Απόλυτος κυρίαρχος στην Κορσική ο Οζιέ

Ο κόσμος του WRC στερήθηκε για μία ακόμη φορά τη μονομαχία των πρωταθλητών της τελευταίας δεκαπενταετίας, Σεμπαστιάν Λεμπ και Σεμπαστιάν Οζιέ, καθώς ο πρώτος βγήκε από το δρόμο στη 2η Ειδική Διαδρομή του Γύρου Κορσικής, 4ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

5ac8aca31dc524c5468b4568

Ο Λεμπ είχε την έξοδό του μόλις 400 μέτρα μετά το ξεκίνημα της Ειδικής, προφανώς πιέζοντας για να καλύψει τη διαφορά 9,7 δευτερολέπτων την οποία είχε κατακτήσει ο Σεμπαστιάν Οζιέ στην εναρκτήρια Ειδική του αγώνα, μήκους 49 χιλιομέτρων, από τη Λα Πόρτα μέχρι το Βάλε ντι Ροστίνο.

Η Citroen επιβεβαίωσε ότι ο Λεμπ και ο συνοδηγός του, Ντανιέλ Ελενά, δεν έχουν υποστεί τραυματισμό, όμως είναι ακόμα άγνωστο αν -και με πόση ποινή- θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο Σέρβις Παρκ της Μπαστιά, καθώς το Citroen C3 WRC έμεινε κολλημένο στο στενό άνοιγμα μιας υπόγειας υδρορροής εκτός δρόμου.

Γάλλος της M-Sport Ford έφτασε στη διανυκτέρευση της πρώτης μέρας του Γύρου Κορσικής με προβάδισμα άνω του μισού λεπτού στην κορυφή της γενικής κατάταξης, θέτοντας τις βάσεις για την τρίτη του φετινή νίκη στον 4 αγώνα του WRC 2018.

Μετά την εγκατάλειψη -για σήμερα- του Σεμπαστιάν Λεμπ στην 2 Ειδική της ημέρας, ο πρωταθλητής μπήκε στο απογευματινό loop των δύο Ειδικών Διαδρομών κερδίζοντας ξανά την μεγάλη πρώτη δοκιμασία των 49 χιλιομέτρων, και παίρνοντας ακόμα 10,3 δευτ. από τον Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Η απάντηση του Βέλγου στην επόμενη Ειδική δεν του προσέφερε τίποτα περισσότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου στη μάχη με τον Γάλλο, έπειτα από 13,5 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Νεβίλ, που διόρθωσε λίγο τις πρωινές προβληματικές του ρυθμίσεις, φάνηκε στο τέλος της ημέρας απόλυτα συμβιβασμένος με το γεγονός ότι ο Σεμπαστιάν Οζιέ μοιάζει ανίκητος στον αγώνα της πατρίδας του.

Πάντως, ο Νεβίλ βγήκε σήμερα νικητής της μάχης για τη δεύτερη θέση με τον Κρις Μικ, ενώ κοντά στη μάχη τους, σε απόσταση 5,5 δευτερολέπτων από τον οδηγό της Citroen, παραμένει ο Οττ Τάνακ της Toyota.

Πίσω του, στην 5 θέση, ανέβηκε ο Εσαπέκα Λάπι, χάρη στον πρώτο χρόνο που σημείωσε στην 4 Ειδική – όμως οι διαφορές του Φινλανδού με τους Έλφυν Έβανς, Ντάνι Σόρδο και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα είναι πολύ μικρές.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…