Απολογισμός επεισοδίων με 7 συλλήψεις και 107 προσαγωγές

[…]

Δεν έλειψαν τα επεισόδια από την πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Στην απεργία συμμετείχαν πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε τράπεζες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, στην Υγεία και την Παιδεία. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 7 συλλήψεις και 107 προσαγωγές στο περιθώριο των συλλαλητηρίων, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 πολίτες και 3 αστυνομικοί. Νεκρός έπεσε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος 65χρονος διαδηλωτής, ο οποίος μεταφέρθηκε με σοβαρά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Γραμματείας του πολιτικού σχηματισμού με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ασύλληπτη αστυνομική βία στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων. «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, “σκουπίζοντας” κυριολεκτικά τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καλεί τους εργαζόμενους και το λαό που αντιστέκεται και αγωνίζεται, να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και την επιβολή του φόβου, καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των απεργιών και των κινητοποιήσεω, καλεί σε αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής».

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…