Προκλητικός ο Ρουπακιάς στην απολογία του: Έχουν κάνει θέμα μια απλή ανθρωποκτονία

Γεμάτη η αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Παρών στο δικαστήριο και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Απαντήσεις στα όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου επιχείρησε να δώσει ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο Ρουπακιάς εμφανίστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου ψύχραιμος και αρχικά παρουσίασε στο δικαστήριο τον ρόλο που είχε ο ίδιος μέσα στη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες δικασίμους της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται εδώ και περίπου 4,5 χρόνια.

Σε ερώτηση για το αν ήταν μέλος του κόμματος, δήλωσε ότι δεν είχε γραφτεί επίσημα επειδή δεν ήθελε να δώσει τα 20 ευρώ που προβλέπονταν για την εγγραφή, όμως αναλάμβανε οργανωτικές ευθύνες όπως το να είναι «βοηθός ταμία».

Ερωτώμενος αν είχε δώσει κάποιον όρκο στη Χρυσή Αυγή, δήλωσε «ναι, όρκος… βλακείες», ενώ τον χαρακτήρισε «εντελώς ανούσιο».

Όπως είναι λογικό η προσοχή του δικαστηρίου στράφηκε στα όσα έγιναν τη νύχτα της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. 

Σε μια προσπάθεια να απεμπλέξει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου ότι σε προηγούμενη κατάθεσή του είχε τοποθετήσει και τον Πατέλη έξω από την τοπική της ΧΑ πριν ξεκινήσει το κομβόι των περίπου 10 μηχανών, ο Ρουπακιάς δήλωσε ότι «ήμουν φορτισμένος και ταραγμένος κι έφτιαξα μια ιστορία από το μυαλό μου».

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του ότι «κυρία πρόεδρε ξέρετε πολύ καλά ότι είναι μια απλή ανθρωποκτονία και την έχουν κάνει θέμα». Η αντίδραση της προέδρου σε αυτή τη φράση υποχρέωσε τον Ρουπακιά να ζητήσει συγγνώμη.

Πρέπει να τονιστεί ότι μετά το καθιερωμένο διάλειμμα που γίνεται το μεσημέρι και αφού η φράση του είχε γίνει γνωστή στα ΜΜΕ, ο Ρουπακιάς επέστρεψε στη δικαστική αίθουσα υποστηρίζοντας ότι μετάνιωσε για αυτό που είπε: «Μπορώ να πω κάτι; Επειδή έκατσα και το σκέφτηκα έξω, γι’ αυτό που είπα, το ατυχές λεκτικά για την «απλή ανθρωποκτονία» δεν ενοοούσα “απλή” ενοούσα ότι πήρε πολιτικό χρώμα. Εγώ έχω πει πάμπολλες φορές έχω μετανιώσει. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, ήταν μια τραγική τραγικότατη ανθρωποκτονία και κάτι άλλο δεν ξέρω αν έχει ουσία αλλά ο αστυνομικός που είπε «ειμαι δικός σας» απ’ ό,τι θυμάμαι, μετά από ενάμιση μήνα έδωσε την κατάθεση ήταν προκλητική η βράβευση απο τον ΠτΔ της Αγγελικής που ήρθε και με συνέλαβε και ήρθε εδώ και είπε “δε ξέρω γιατί με βράβευσε”».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο Παύλος Φύσσας τον έβρισε και τον γρονθοκόπησε, γεγονός που βέβαια δεν επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε όπου δεν είχαν βρεθεί σημάδια βίας στο σώμα του Ρουπακιά.

Ρουπακιάς: Ναι και τράβηξα χειρόφρενο και κάνω την κίνηση και παίρνω ένα μαχαίρι που είχα…
Πρ: Έως εδώ, γιατί ολα αυτά; Ήσαστε κλεισμένος μέσα σε ένα αμάξι και έρχεται κάποιος με απειλητικές διαθέσεις και λέτε ότι η πρώτη κίνηση ήταν να ανοίξετε το ντουλαπάκι και να πάρετε το μαχαίρι, 
αυτή ήταν η αντίδρασή σας;
Ρουπ: Ναι… ποια να ήταν η αντίδρασή μου; Το λάθος ήταν που έκανα την κίνηση αυτή, που πήρα το μαχαίρι».

Αντιδράσεις προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ούτε λίγου ούτε πολύ δήλωσε ότι βγήκε από το αυτοκίνητό του με το μαχαίρι, όταν είδε τον Παύλο Φύσσα να τον πλησιάζει, επειδή δεν μπορούσε να πάει αντίθετα στο στενό που είχε παρκάρει.

Πρ: Αν κάποιος σήμερα σας λέει «έλα δω ρε» και σεις μέσα στο αμάξι;
Ρουπ: Μα τι να κάνω, να κλείσω τα παράθυρα; Μέχρι και λεωφορείο ερχόταν…
Πρ: Και σήμερα έτσι θα αντιδρούσατε;
Ρουπ: Δε θα έπαιρνα το μαχαίρι. 
Πρ: Υπήρχε κάνας λόγος να βγείτε έξω, να επιχειρήσετε να φύγετε;
Ρουπ: Πού να πάω να φύγω αντίθετα;
Πρ: Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντιθετα [σε ανεβασμένο τόνο]. Αυτός ήταν ο τρόπος αντίδρασης; Έχουμε έναν άνθρωπο να κινηθεί μέσα στο αυτοκίνητό του, έχει την ευχέρεια να φύγει με το αυτοκίνητο και αντ’ αυτού ανοίγει την πόρτα και παίρνει το μαχαίρι;
Ρουπ: Να μιλήσω; Η Τσαλδάρη είναι ένας στενός δρόμος, ένα ανεβαίνει, ένα κατεβαίνει. Δε μπορεί δεύτερο αυτοκίνητο, είχε κίνηση ο δρόμος. Πού να πατήσω γκάζι να φύγω; Αντίθετα;

Επίσης στην απολογία του, ο Ρουπακιάς άφησε υπόνοιες ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν είπαν ψέματα.

«Ρουπ: Τα μηχανάκια που έφυγαν να πάνε στο Κοράλλι είναι δυνατόν να κρατάνε κοντάρια και σιδερολοστούς;
Πρ: Γιατί; Ο δεύτερος δεν μπορεί να κρατάει κάτι; Για το συνοδηγό; 
Ρουπ: Μα για τον συνοδηγό λέω, είναι λογικό; Θα τους έβλεπε ο κόσμος.
Πρ: Άρα είναι και αυτή αναληθής αναφορά των αστυνομικών…
Ρουπ: Αναλήθειες έχουν πει πολλές και το ξέρετε και σεις. 3-4 άτομα μου πέρασαν χειροπέδες και τελικά πήγα χωρίς χειροπέδες στο Τμήμα, το ξέρετε και σεις.»

Το μαχαίρι

Πρ: Πείτε μας κάτι άλλο: Το μαχαιρι γιατι ηταν στο αυτοκίνητο;
Ρουπ: Το συγκεκριμένο μαχαίρι το είχαμε αγοράσει 2 ευρώ, είχαμε πάρει 3, ένα εγώ, η αδελφή μου και να σας πω το πηραμε για να κόβουμε τις ταινίες από τα φελιζόλ στα ψάρια. 
Πρ: Εσείς έχετε πει σε κάποια από τις απολογίες σας ότι «εγώ δεν έχω σκοτωσει ουτε σκύλο». Η αδερφή σας ακόμα και σε υπερβολή, έχει πει οτι «στο φαγητο ακομα δε χρησιμοποιεί μαχαίρι». Προκύπτει το πώς εσείς να κάνετε τέτοια χρήση με το μαχαίρι; Να καταφέρετε σε καίρια σημεία του σώματος τέτοια χτυπήματα;
Ρουπ: Σας είπα και την άλλη φορά, δεν πήγαινα για θανάσιμο, να τον σκοτώσω τον ανθρωπο, την ώρα που με χτύπαγε εγώ είχα σκύψει και στο πόδι ήθελα να του καταφέρω χτυπήματα… 
Πρ: Δεν αρκούσε η μια μαχαιριά στον μηρό για να τον αποδυναμώσει;
Ρουπ: Ήταν αστραπιαίες οι κινήσεις, μέχρι να με αφήσει από τα χέρια του, τι να κάνω;

Αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν στο τμήμα, παρουσιάζει ενδιαφέρον η σαφής επιλογή της ηγεσίας της ΧΑ να μην τον καλύψει, γεγονός που φάνηκε και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της.

Πρ: Στα τηλεφωνήματα που κάνετε μέσα απο το Τμήμα με τον Πατέλη, τι σας ζητάει; Τι του λέτε;
Ρουπ: Γιώργο, του λέω, ο Ρουπακιάς είμαι έχω τραυματίσει έναν άνθρωπο, έχω μαχαιρώσει έναν άνθρωπο, είμαι στο ΑΤ Κερατσινίου, δεν ξέρω τις διαδικασίες, μπορείς να μου βρεις ένα δικηγόρο; Μου λέει «δεν τρέχει τίποτα, εξακρίβωση θα σου κανουν».
Πρ: Όταν του πατε έχετε μαχαιρώσει, σας είπε «δεν τρέχει τιποτα»;
Ρουπ: Του λέω «δεν κατάλαβες, έχω μαχαιρώσει εναν άνθρωπο» μου λεει «τι λες ρε;»

Πρ: Τι λέγατε σε επόμενες επικοινωνίες;
Ρουπ: Του ζητάω βοήθεια, απο τον Λαγό.
Πρ: Γιατί να ενδιαφερθεί ένας βουλευτής για αυτά; 
Ρουπ: Εκείνη την ώρα αυτός μου ήρθε στο μυαλό, αν δεν έχει ο Πατέλης μήπως μίλαγε με τον περιφερειάρχη τον Λαγό, μήπως είχε αυτός, δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα… 
Πρ: Εκείνος τι σας ειπε στις συζητησεις;
Ρουπ: «Κλεισε και θα σε ξαναπάρω». Εγώ τον έπαιρνα. Στο τελευταίο που τον πήρα μου είπε «κοιτα να δεις, δε μπορω να κανω κατι, ετσι οπως τα κανες κοψε τον λαιμο σου», κάτι τέτοιο.
Πρ: «Όπως έστρωσες να κοιμηθείς, κόψε το λαιμό σου»; Έτσι σας τό ‘πε;
Ρουπ: Ναι.

Με πληροφορίες από το Golden Dawn Watch

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Όσοι έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια μεταφέρονται τώρα με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.

Ντροπή: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του μες στο κρύο (Εικόνες/ Video)

Ντροπή: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του μες στο κρύο (Εικόνες/ Video)

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ένας ηλικιωμένος με αναπηρία τυλιγμένος με κουβέρτες και…