Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη η απολογία του Τομπούλογλου για τον χρηματισμό

 Απολογείται αυτή την ώρα ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου για την υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματία από…

toboylogloy

 Απολογείται αυτή την ώρα ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου για την υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματία από τον οποία απέσπασε 25.000 ευρώ.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία, ενώ υπάρχει βίντεο και φωτογραφίες που τον «καίνε» καθώς αποδεικνύεται ο εκβιασμός.

Ο άνθρωπος που «παγίδευσε» τον Τομπούλογλου είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης.

«Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο MEGA ο Τάσος Γκιάτης.

Αποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι που είχε ο κατηγορούμενος με τον μεσολαβητή. Οι διάλογοι, καταγράφηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στην οποία απευθύνθηκε το θύμα του εκβιασμού για τη σχετική καταγγελία.

«Για μένα δεν θα βγει τίποτα; Εγώ βλάκας είμαι;» φέρεται να λέει ο κ. Τομπούλογλου, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις φράσεις που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να μην τον παγιδεύσουν.

Μιλούσε για «εισιτήρια» και «μέρες άδειας» αναφερόμενος στο ποσό που θα εισέπραττε.

Μετά από αρκετά παζάρια, το τελικό ποσό ορίστηκε στα 25.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου προκαλούσε και τον ενδιάμεσο να «πάρει κάτι».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χ.Τομπούλογλου ακούγεται να λέει: ««Εγώ δεν είμαι ο μ…ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. ‘Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Τη φράση αυτή ακούγεται να τη λέει στον ενδιάμεσο, προκειμένου να πετύχει να πάρει χρήματα από την εταιρεία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τού μέχρι πρότινος κρατικού αξιωματούχου.

Από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τού κατηγορουμένου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, όσο και από βιντεοσκόπησή του, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο αν δεν του κατέβαλε 30 χιλιάδες ευρώ -που εν συνεχεία έγιναν 25 χιλιάδες- ως «δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι εφόσον πάρει χρήματα θα έδινε κι άλλες δουλειές.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μ. (σ.σ. γιατρός ) θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει:

«Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει:

«Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα … Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο συνεργός του -που θα απολογηθεί και αυτός αύριο- δεν γνώριζε τίποτα, και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας».

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…