ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Μετά από την Αγχίαλο, τώρα το Στεφανοβίκειο-Ελικόπτερα «πνίγηκαν» από την καταιγίδα

ELIKOPTERA 1024x580 1

Το συγκλονιστικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr αποτελεί μία ακόμη ψηφίδα στην ντροπιαστική εικόνα που αποκαλύπτει αύριο το Documento και παρουσιάστηκε στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο όπου δεκάδες ελικόπτερα καθηλώθηκαν στο έδαφος ανίκανα να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Θεσσαλίας, αφού πλημμύρισε το στρατόπεδο όπου σταθμεύουν.

Διαβάστε επίσης: Aνίκανος ο αρχηγός – Οφείλει να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις του Documneto

Στο βίντεο φαίνονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να σπρώχνουν με τα χέρια ένα στρατιωτικό ελικόπτερο ώστε να απομακρυνθεί από τη λίμνη στην οποία είχε μετατραπεί η πίστα.

Στα δεξιά και τα αριστερά της εικόνας μπορεί κανείς να δει μάλιστα σειρές δεκάδων ελικοπτέρων να παραμένουν βυθισμένα μέσα στα νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι μετακινούν τα ελικόπτερα χρησιμοποιώντας ρυμουλκά και γερανούς καθώς είναι άγνωστο αν είναι ασφαλή για να πετάξουν έστω και σε μικρή απόσταση ώστε να απομακρυνθούν από τη λίμνη της πίστας.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento που θα κυκλοφορήσει αύριο αποκαλύπτει τις ντροπιαστικές εικόνες ελικοπτέρων να βρίσκονται βυθισμένα σε μια «λίμνη ανικανότητας», την ίδια ώρα που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόλυτη ετοιμότητα να προβούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των εκατοντάδων εγκλωβισμένων πολιτών. Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο λόγος που τα στρατιωτικά ελικόπτερα δεν είχαν απογειωθεί τις πρώτες ώρες ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Προφανώς κάποιοι ήλπιζαν ότι οι εικόνες αυτές δεν θα έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκονται σταθμευμένα ελικόπτερα τύπου «Χιούι», Apache και Kiowa Warrior.

Οι πρωτοφανείς αυτές εικόνες αποκαλύπτονται από το Documento λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εξίσου σοκαριστική έκρηξη πυρομαχικών στο στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα.

Οι εικόνες και το βίντεο που δημοσιεύουμε θέτουν σοβαρά ερωτήματα για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την ικανότητά τους να προστατεύσουν το πολεμικό υλικό της χώρας, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση πολέμου.

Είναι σαφές ότι οι αποκαλύψεις αυτές θέτουν σοβαρά ζήτημα για τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, υπό την αρχηγία του οποίου, είδαμε τον Αρχηγό του στρατεύματος να παρακολουθείται από την ΕΥΠ του πρωθυπουργού, να εκρύγνυνται πυρομαχικά λόγω μιας πυρκαγιάς και πανάκριβα ελικόπτερα να «πνίγονται» αντί να διασώζουν πολίτες σε μια τεράστια εθνική τραγωδία.

Μετά τις αποκαλύψεις του Documento, η παραίτηση είναι μονόδρομος για τον κ. Φλώρο. Οφείλει να απαλλάξει το στράτευμα από το βάρος της παρουσίας του αφού πρώτα απαντήσει στο αν είχε ενημερώσει ψευδώς τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια για τους πραγματικούς λόγους που τα ελικόπτερα δεν πετούσαν.

Σε διαφορετική περίπτωση, η παραίτηση είναι μονόδρομος και για τον υπουργό.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…