Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη Solomon: Αδιαφάνεια για μυστικές δαπάνες ύψους 1,7 εκατ. ευρώ του υπουργείου Μετανάστευσης

«Σπασμένες» σε ποσά κάτω των 25.000 ευρώ οι δαπάνες ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ

5108842

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προχωρά σήμερα η ιστοσελίδα Solomon και οι δημοσιογράφοι Ηλιάνα Παπαγγελή, Σταύρος Μαλιχούδης και Αποστόλης Φωτιάδης, σχετικά με μυστικές δαπάνες του υπ. Μετανάστευσης που ανέρχονται στο ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά από τα μυστικά κονδύλια του υπ. Μετανάστευσης αφορούν την περίοδο από τον Μάιο του 2020 (όταν δημιουργήθηκε το απόρρητο ταμείο) μέχρι και το τέλος του 2021, ενώ παρά την ισχύουσα νομοθεσία, δεν έχει ενημερωθεί ποτέ η Βουλή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Solomon, μετά από έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, προβλέφθηκε ότι για τους πόρους θα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 4451/2017 (όπως ισχύει για τις αντίστοιχες απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών), σύμφωνα με το οποίο για πληρωμές άνω των 25.000 ευρώ προβλέπεται ενημέρωση της Βουλής και συγκεκριμένα η προφορική ενημέρωση των αντιπροέδρων της Βουλής από τον Πρόεδρο, ο οποίος θα λαμβάνει σχετικό φάκελο και τον οποίο οφείλει να επιστρέψει σφραγισμένο μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης.

Μάλιστα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός διαβεβαίωνε ότι: «Θα υπάρχει πλήρης γνωστοποίηση στη Βουλή γι’ αυτές τις δαπάνες. Άρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται πλέον να τις λέμε και απόρρητες σε αυτή την συνεδρίαση».

Το Solomon διασταύρωσε με πηγές από το περιβάλλον τριών Αντιπροέδρων της Βουλής (Σοφία Σακοράφα, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Βίτσας) ότι ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις δαπάνες του απόρρητου ταμείου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ούτε το ίδιο το υπουργείο απάντησε στα σχετικά ερωτήματα των δημοσιογράφων που ερευνούσαν το θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πόροι έως και 1,7 εκατ. ευρώ έχουν διανεμηθεί σε πληρωμές κάτω των 25 χιλιάδων ευρώ έκαστη χωρίς ποτέ να ενημερωθεί σχετικά η Βουλή.

 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…