Αποκάλυψη: Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε κρατηθεί στη Μολδαβία και τον αναγνώρισε θύμα του

Το Documento παρουσιάζει νέα έγγραφα για την υπόθεση παιδεραστίας του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος στην απολογία του στο δικαστήριο υποστήριξε πως δεν γνώριζε τα παιδιά που εμφανίζονται ως θύματα και ούτε συνελήφθη ποτέ.

Υποστήριξε ακόμη ότι απλώς τον καθυστέρησαν σε έναν τυπικό έλεγχο στον αεροδρόμιο και αναγκάστηκε να πάρει την επόμενη πτήση για να εγκαταλείψει την Μολδαβία.

Η εφημερίδα Documento δημοσιοποιεί τα έγγραφα που αποκαλύπτουν πως όχι μόνον συνελήφθη και οδηγήθηκε σε σημείο κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά αναγνωρίστηκε με πάσα βεβαιότητα και από ένα από τα θύματά του.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τμήμα του οποίου παρουσιάζει σήμερα το documentonews.gr, στις 11:40 στις 30/11/2010, το τμήμα anti-trafficking που διενεργούσε έρευνα της Εισαγγελίας σταμάτησε τον Νίκο Γεωργιάδη και του γνωστοποίησε ότι τον ερευνά στο πλαίσιο της διάπραξης εγκλημάτων που αφορούν το trafficking και την σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Στη συνέχεια τον υπέβαλε σε σωματικό έλεγχο. Στην κατοχή του Γεωργιάδη βρέθηκε διπλωματική κάρτα. Μετά από αίτημα που υπέβαλε η εισαγγελία στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώθηκε ότι είχε διπλωματική ασυλία και δεν μπορούσε να ερευνηθεί στο πλαίσιο των εγκλημάτων που διέπραξε, ούτε να του ασκηθεί δίωξη.

Δείτε ένα τμήμα από τα έγγραφα που προέρχονται από τη Μολδαβία:

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που παρουσιάζουμε, στις 30 Νοεμβρίου του 2010 σταμάτησαν οι αρχές της Μολδαβίας τον Νίκο Γεωργιάδη στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου στις 11 και 40 το πρωί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα άρθρα 166, 167, 173, 260 και 261 του Ποινικού Κώδικα της Μολδαβίας, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές του τμήματος καταπολέμησης του trafficking και αξιωματικός της αστυνομίας συνέλαβαν τον Νίκο Γεωργιάδη στο αεροδρόμιο του Κισινάου. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι λόγοι για τη σύλληψη ήταν ότι το θύμα Λούνγκου Μιχαήλ διαβεβαίωσε συγκεκριμένα ότι ο Γεωργιάδης είχε διαπράξει το έγκλημα και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ώστε να υποθέσουμε ότι ο τελευταίος (σ.σ. Νίκος Γεωργιάδης) θα προσπαθήσει να αποκρύψει την αλήθεια και να αποφύγει τις διωκτικές αρχές. 

Περισσότερα θα ακολουθήσουν στο Documento της Κυριακής.

Το έριξε στα… τσίπουρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ οι αγρότες ζητούσαν απαντήσεις

Το έριξε στα… τσίπουρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ οι αγρότες ζητούσαν απαντήσεις

Παρόλο που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στη Θεσσαλία προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα της…

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

"Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό" λέει ο πατέρας Αντώνιος…