Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη για τα Τέμπη : Εντοπίστηκαν τα δοχεία που μετέφεραν παράνομα ξυλόλιο

To documentonews.gr και η Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση αποκαλύπτουν την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιάς σχετικά με το ζήτημα του αδήλωτου φορτίου.

MixCollage 23 Mar 2024 04 01 PM 666 1024x1024 1

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το φερόμενο ως παράνομο φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και περιείχε σύμφωνα με τους ειδικούς εύφλεκτα πτητικά αέρια, όπως ξυλόλιο. Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιάς, σε νέα συμπληρωματική έκθεση που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο εφέτη ανακριτή, εξηγεί με μεγάλη σαφήνεια και πλήθος φωτογραφικού υλικού όσα είχε αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του, περί ύπαρξης επιπλέον αδήλωτου κοντέινερ (έχει αναφερθεί και ως βαγόνι). Σε συνέχεια του χθεσινού αποκαλυπτικού μας ρεπορτάζ σας παραθέτουμε όλες τις φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του πραγματογνώμονα και δείχνουν την ύπαρξη αδήλωτου φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Ξεκινώντας από την έκρηξη, στην έκθεση παραθέτεται μια σειρά από στιγμιότυπα που πάρθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό και απεικονίζουν καρέ καρέ την έκρηξη και την εκτόνωσή της, μαρκάροντας παράλληλα και περιοχές στις οποίες ο συντάκτης της έκθεσης καταγράφει ύποπτα αντικείμενα.

Ο κ. Κοκοτσάκης παρατηρεί πως η πρώτη έκρηξη εκδηλώθηκε εντός του παράνομου ουσιαστικά φορτίου που μετέφερε τα εύφλεκτα και εκρηκτικά υλικά. Το κατονομάζει πιθανότατα ως δοχείο αποθήκευσης χημικών (COSHH). Εν συνεχεία είχαμε την δημιουργία της πυρόσφαιρας. «Όπως φαίνεται στο βίντεο αμέσως μετά την ηλεκτρική εκκένωση έχουμε δευτερεύουσα εκκένωση αλλά και κρουστικό κύμα από την έκρηξη αυτή μέσα στο κουτί-κοντέινερ μεταφοράς του καυσίμου υλικού (COSHH). Αυτή διασκορπίζει το περιεχόμενο και από τα μικρότερα κουτιά. Κάποια από τα κουτιά αυτά λόγω της κινητικής ενέργειας της σύγκρουσης, άνοιξαν διασπείροντας το περιεχόμενο στην ατμόσφαιρα σε μορφή νέφους και έτσι έχουμε την πυρόσφαιρα που έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση προερχόμενη από την κινητική ενέργεια από την κίνηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από βίντεο που αναλύθηκε από τον δρ Μάνο Παπαδάκη με ειδικό λογισμικό στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, κομμάτια του περιεχομένου του (COSHH) κοντέινερ εκτινάχθηκαν στον αέρα και παρασύρθηκαν από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας φλεγόμενα ακολουθώντας την καθοδική φορά του πρανούς αριστερά της φοράς της επιβατικής αμαξοστοιχίας(οι σκηνές του βίντεο σε πραγματική ταχύτητα είναι καταιγιστικές), αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: documentonews.gr

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…