Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer Zodiac – Κατηγορούν το FBI για “συγκάλυψη”

Πρόκειται για μια μεγάλη αποκάλυψη καθώς για πέντε δεκαετίες, η ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου ήταν η πηγή πολλών εικασιών.

zodiac

Μια ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών που μελετούσε την υπόθεση του περιβόητου κατά συρροήν δολοφόνου «Zodiac» αναζητώντας την αληθινή του ταυτότητα, ισχυρίστηκε ότι το FBI «καταχώρισε κρυφά» έναν ύποπτο από το 2016.

Η ομάδα εθελοντών ερευνητών που μελέτησε την υπόθεση του Zodiac, ισχυρίζεται ότι ταυτοποίησε τον δράστη ενώ κατηγόρησε το FBI ότι δεν έκανε αρκετά, για να διερευνήσει το προφανές στοιχείο.

Πρόκειται για μια μεγάλη αποκάλυψη καθώς για πέντε δεκαετίες, η ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου ήταν η πηγή πολλών εικασιών, από τότε που τρομοκρατούσε την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια πριν εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη. Ο Zodiac ευθύνεται για πέντε επιβεβαιωμένες δολοφονίες, στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

zodiac

Ο Τόμας Κόλμπερτ, ερευνητής δημοσιογράφος και αρχηγός της μη κερδοσκοπικής εθελοντικής ομάδας Case Breakers, είπε ότι ένας πληροφοριοδότης του FBI επιβεβαίωσε ότι ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας Γκάρι Φράνσις Πόστ εξακολουθεί να αναφέρεται ως ύποπτος στα αρχεία του FBI.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την New York Post, ο Τόμας Κόλμπερτ, ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου ότι ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνεται «μυστικά» ως ύποπτος στην υπόθεση από το 2016, με το «μερικό DNA» του να είναι αποθηκευμένο στο εργαστήριο του FBI στο Quantico της Βιρτζίνια.

Ο Κόλμπερτ έκανε λόγο για “συγκάλυψη” καθώς ο συγκεκριμένος “ύποπτος” έφυγε από τη ζωή το 2018. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ανεξάρτητοι ερευνητές, ανέφεραν ότι έχουν συλλέξει και οι ίδιοι δείγμα DNA του Ποστ και ζητούν από την Αμερικάνικη Υπηρεσία να συγκρίνει το συγκεκριμένο δείγμα με αυτό που συλλέχθηκε στον φόνο της Cheri Jo Bates το 1966,
για τον οποίο πιστεύουν ότι ευθύνεται ο κατά συρροή δολοφόνος.

Από την πλευρά του το FBI αμφισβητεί ότι η δολοφονία της Bates σχετίζεται με τον Zodiac.

Οι “Case Breakers” ζητούν να επανεξεταστεί ο χειρισμός της υπόθεσης τόσο από τις τοπικές όσο και από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής της τάξης, ως έσχατη ένδειξη σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Θύματα του Zodiac
Θύματα του Zodiac  PAUL STINE, CECILIA SHEPARD, BRYAN HARTNELL | AP PHOTO

Ποιος ήταν ο Γκάρι Φράνσις Ποστ

Ελάχιστες λεπτομέρειες είναι γνωστές για τον Γκάρι Φράνσις Ποστ.

Z Photo GFPoste Next to 1969 SFPD Sketch5 Poste 564x420 600x447 1

Γεννημένος το 1937, ο Ποστ κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία και το 1970 μετακόμισε στο Groveland της Καλιφόρνια, για να παντρευτεί.

Μία από τις γειτόνισσες του Ποστ, δήλωσε στο Fox News ότι είχε μάθει στη σύζυγό του πως να πυροβολεί ενώ αποκάλυψε πως τον είχε δει να συμπεριφέρεται βίαια απέναντί της.

Πιο επιβαρυντικές, ωστόσο, είναι οι κατηγορίες ότι ο Ποστ ηγείτο κάποιου είδους “εγκληματικής ομάδας” με νεαρούς άνδρες στο Groveland. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας “Case Breakers”, Τόμας Κόλμπερτ, είχε δηλώσει στη New York Post ότι στην ομάδα ανήκαν περίπου 10 νεαροί άνδρες, οι οποίοι”ήταν αταλάντευτα πιστοί στον αρχηγό τους”.

“Τους έμαθε πώς να μετατρέπουν μια αυτοσχέδια βόμβα, σε βόμβα ικανή να ανατινάξει σπίτια”, ανέφερε ο Κόλμπερτ. “Όταν νέοι αστυνομικοί μετακόμιζαν στην πόλη, έβαζε τους άνδρες του να πετούν πέτρες στα παράθυρά τους, για να τους κάνει να μετακομίσουν ενώ φέρεται να δάνειζε όπλα σε ανθρώπους που φαίνονταν πως θέλουν να αυτοκτονήσουν”, συμπλήρωσε.

Ο Chris Avery, ο οποιος φέρεται να ήταν μέλος της ομάδας του Ποστ αποκάλυψε στους Case Breakers ότι “ο αρχηγός” είχε μια “σπουδαία πλευρά αλλά δεν είχε συνείδηση”.

“Τον έχω δει να σκοτώνει αρκούδες, ελάφια, βίδρες, κουνάβια”, ανέφερε. “Οτιδήποτε ζωντανό, του άρεσε να το πυροβολεί και να το βλέπει να πέφτρι κάτω. Όταν τελείωνε του άρεσε να παίζει με τα κουφάρια”, περιέγραψε. Στο τέλος, τόνισε ότι “ο Ποστ με προετοίμασε να γίνω μία δολοφονική μηχανή”.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…