Newsroom

Newsroom

Αποφασίζουν ρόλους και όνομα για τη νέα ΚΟ οι «11»

«Τρέχουν» συνεχώς οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση πλήθους στελεχών και βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αχτσιογλου Ομαδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους 9+2 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται να αποφασιστούν τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα που θα αναλάβουν οι βουλευτές της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επικεφαλής της οποίας, κατά πληροφορίες, θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Στόχος είναι να προχωρήσουν στη σύσταση της νέας ΚΟ από τις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια η προετοιμασία τους για τον Προϋπολογισμό. Να τονίσουμε ότι ο νέος φορέας δικαιούνται και μετακλητούς υπαλλήλους. Δικαιούνται τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι το κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο, όπως και στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές επιτροπές, οπότε αναμένεται η πρώτη εμφάνιση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας συγκροτημένη σε σώμα στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Εκεί θα φανεί και το στίγμα αυτής της ομάδας και η άσκηση προγραμματικής αντιπολίτευσης.

Το όνομα

Καταρχάς, αναζητείται το όνομα με το οποίο θα συστηθεί στη Βουλή η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει τον όρο Αριστερά, χωρίς να είναι σαφές αυτή τη στιγμή αν θα περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία ή προσδιορισμούς

Οι ρόλοι

Για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ η νέα ΚΟ δικαιούται δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους για τη θέση των οποίων ακούγονται η Έφη Αχτσιόγλου, η Θεανώ Φωτίου και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Χρηματοδότηση – Γραφεία

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που θα έχει το νέο σχήμα να υποστηρίξει το έργο του, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε στο Star ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση, επομένως το νέο εγχείρημα θα στηριχτεί αυτή τη στιγμή στις εισφορές των βουλευτών (από τη βουλευτική τους αποζημίωση) και τις συνδρομές του κόσμου που θέλει να τους στηρίξει. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι έχουν βρεθεί γραφεία για τη στέγαση του νέου φορέα στον Νέο Κόσμο.

Αναζητεί συμμάχους ο Κασσελάκης

Από την πλευρά του, ο Στ. Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, του απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι είναι «ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία».

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV