Newsroom

Newsroom

"Από το μηδέν" η συζήτηση για τα πυρηνικά του Ιράν

Σήμερα και αύριο αναμένεται να τεθεί εκ νέου υπό συζήτηση το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αμερικανοί και ιρανοί υψηλόβαθμοι…

nuke hope

Σήμερα και αύριο αναμένεται να τεθεί εκ νέου υπό συζήτηση το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αμερικανοί και ιρανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στην Γενεύη της Ελβετίας, ενώ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αμερικανική αντιπροσωπεία θα έχει έχει επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μπιλ Μπερνς, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα των διασκέψεων αλλά και την ανησυχία των ΗΠΑ απέναντι στα πυρηνικά του Ιράν. 

«Οι διμερείς διαβουλεύσεις θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της ομάδας Π5 +1 που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον» σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ιράν και οι χώρες που αποτελούν την αποκαλούμενη ομάδα 5 +1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) είχαν αρχικά προγραμματίσει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.