Απίστευτη καταγγελία: Νυχτερινά κέντρα της παραλιακής επιστρατεύουν μπράβους για προστασία από πρόσφυγες και μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου αναφορικά με τον τρόπο που έχουν βρει αρκετά νυχτερινά καταστήματα της παραλιακής για να... προστατευτούν από πρόσφυγες και μετανάστες, προσλαμβάνοντας μπράβους ή καλύτερα κυνηγούς μεταναστών.

573c9fbe1dc52445358b4e7c

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου τη Δευτέρα, ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής, Χαρίλαος Μέξας, αφού έγινε ντελάλης του φόβου με σενάρια ενδεχόμενων δολοφονιών από πρόσφυγες και μετανάστες, ζήτησε προσωπικά από τον δήμαρχο αλλά και από το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για το γεγονός ότι ο ίδιος γνωρίζει πως νυχτερινά κέντρα της παραλιακής έχουν προσλάβει μπράβους για να προστατεύουν τους πελάτες τους από πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι μπράβοι αυτοί δεν θα είναι μόνο στο χώρο του μαγαζιού, αλλά και επί της Αλίμου, τη Βουλιαγμένης ή την Καλαμακίου.

«Όλοι εσείς, αν γίνει ένα έγκλημα το καλοκαίρι, το παίρνετε εις βάρος σας; Αν χτυπήσει ένα κοριτσάκι, που ξέρουμε πως κυκλοφοράει η νεολαία μας, στις 2 και 3 η ώρα που μερικές φορές περνάω και έρχονται με τα μπικίνια με το ένα με το άλλο και βγουν έξω και το σκοτώσουν, ποιος είναι ηθικός αυτουργός;» είπε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος, παραθέτοντας τα σενάρια τρόμου.

Και στη συνέχεια προχώρησε στην καταγγελία για τα νυχτερινά κέντρα, λέγοντας: «Δήμαρχε ξέρετε ότι έμαθα ότι κάτι νυχτερινά μπαρ που θα ανοίξουν μετά το τέλος Μαΐου ετοιμάζουν μπράβους να βγαίνουν στην περιοχή για να προστατεύουν τους πελάτες τους;» τόνισε και πρόσθεσε πως «δηλαδή τι θα γίνει, Φαρ-Ουέστ; Σε ποια έννομη πόλη γίνεται αυτό; Πού είναι η Αστυνομία; Ελέγξτε το αυτό που σας είπα».

Κατέληξε λέγοντας για το θέμα ότι «μεγάλο κατάστημα της περιοχής, το οποίο υπάρχει απέναντι, το βράδυ θα βγάλει μπράβους έξω και όταν θα βλέπει ότι κινδυνεύουν οι πελάτες τους, θα βιαιοπραγούν; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Πρώτα τους είχε στο μαγαζί του, δεν τους είχε στην Αλίμου ή στη Βουλιαγμένης ή την Καλαμακίου. Αυτοί θα έχουν άλλη δουλειά…».

Αξιοσημείωτο δε πως σε ανακοίνωσή του μετά την καταγγελία που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο κ. Μέξας τα… μάζεψε, αποκαλώντας τους μπράβους «εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας». 

«Νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης της μείζονος περιοχής, προκειμένου να διασφαλίσουν την αδιατάρακτη λειτουργία τους και την γαλήνη των πελατών τους, στοχεύουν να προσλάβουν “εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας”, ώστε να διασφαλίσουν τα προαναφερόμενα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε να επιχειρηθεί οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας»

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο koutipandoras.gr, ξεκαθαρίζοντας πως ο δήμος δεν θα επιτρέψει να επιχειρηθεί οποιασδήποτε μορφής «αυτοδικία» ή άλλη παράνομη πράξη.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

«Στην περιοχή μας, στο χώρο του παλιού Αεροδρομίου, έχουν μεταφερθεί χωρίς σχέδιο και χωρίς οργάνωση χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπου συγχρωτίζονται και συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες.

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κατάσταση αυτή χρειάζεται να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία συντεταγμένα και αποτελεσματικά και όχι να αποτελέσουν λαβή για ακόμα χειρότερες, παράνομες και επικίνδυνες, καταστάσεις, σαν και αυτές που καταγγέλθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές (αστυνομία κ.λπ.), δεν θα δεχθεί και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να επιχειρηθεί οποιασδήποτε μορφής ¨αυτοδικία¨ ή άλλη παράνομη πράξη».

Δείτε το βίντεο από το 1:12:00


Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…