Newsroom

Newsroom

Απεξάρτηση από την ηρωίνη με εμβόλιο;

Ένα νέο εμβόλιο που θα καταπολεμά την εξάρτηση από την ηρωίνη δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από Μεξικανούς επιστήμονες. Οι ερευνητές…

Ένα νέο εμβόλιο που θα καταπολεμά την εξάρτηση από την ηρωίνη δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από Μεξικανούς επιστήμονες. Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Μεξικού έχουν ήδη δοκιμάσει με επιτυχία το εμβόλιο σε ποντίκια και ετοιμάζονται οι κλινικές δοκιμές στον άνθρωπο.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, τα ποντίκια είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε ποσότητες ηρωίνης, με τα εμβολιασμένα ποντίκια να μειώνουν κατακόρυφα την κατανάλωση του ναρκωτικού. Το σώμα των εμβολιασμένων ποντικιών είχε παράξει αντισώματα, που προσκολλώνται στα μόρια ηρωίνης και τα εμποδίζουν να φτάσουν στον εγκέφαλο.
Το εμβόλιο, που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, κάνει το σώμα ανθεκτικό στις επιδράσεις της ηρωίνης, δηλαδή οι χρήστες καθίστανται λιγότερο επιρρεπείς στην απόλαυση που προσφέρει η χρήση της.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του ινστιτούτου Maria Elena Medina, «θα είναι ένα εμβόλιο για προχωρημένους χρήστες, που δεν είχαν επιτυχία με άλλου είδους θεραπείες και που θέλουν να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά».

Σημειωτέον ότι η χρηματοδότηση των πειραμάτων έγινε απο κοινού με τη μεξικανική κυβέρνηση και αμερικανικά κεφάλαια.

Οι έρευνες για ένα εμβόλιο κατά της ηρωίνης έχουν ξεκινήσει ήδη από το 1974 και είναι η πρώτη φορά που δείχνουν να καρποφορούν. Στο Μεξικό οι εθισμένοι χρήστες σε ναρκωτικές ουσίες αγγίζουν τους 450.000, με τη διακίνηση να γίνεται ως επί το πλείστον στους οδικούς άξονες που συνδέουν τις ΗΠΑ με το Μεξικό.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά