Απετάξω τω Σατανά της αληθείας;…Απεταξάμην!!

Φαίνεται ότι η δημοσιογραφία του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με την αναζήτηση της αλήθειας όχι μόνο δεν συμπορεύεται με την πραγματικότητα αλλά ούτε ακολουθεί τις ...θρησκειολογικές παραινέσεις του Αυγουστίνου

5221093

Όταν η δημοσιογραφία δεν υπηρετεί την αποστολή της, την αναζήτηση της αλήθειας και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε τείνει να γίνει θρησκευτικό δόγμα που ακολουθεί την μία και μοναδική αλήθεια, την αλήθεια της αποκαλύψεως όπως αυτή εκπορεύεται από τας …γραφάς (του Μαξίμου). Αλλά τότε οι ρόλοι αλλάζουν και ο δημοσιογράφος από διευθυντής ειδήσεων ή αρχισυντάκτης γίνεται μητροπολίτης ή αρχιμανδρίτης απαιτώντας από τους ρεπόρτερς να γίνουν ταλιμπάν της μοναδικής…πίστεως!!!      

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση της θρησκείας, οι σώφρονες ταγοί της πίστης καλούν το ιερατείο να σέβεται την αλήθεια της πραγματικότητας για λόγους αυτοσυντήρησης του θρησκευτικού δόγματος. Ο ιερός Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), στην προσπάθειά του να γεφυρώσει τις δύο πηγές δεδομένων, τις Γραφές και την Αντικειμενική Αλήθεια, γράφει: 

“ Αν τύχει να συναντήσουμε κάτι που, μέσα στο πλαίσιο της πίστης που μας διαποτίζει, μπορεί να έχει περισσότερες σημασίες, εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να υποστηρίξουμε φανατικά μια σημασία, ώστε όταν η διεξοδικότερη έρευνα της αλήθειας οδηγήσει στην κατάρριψή της να μην πέσουμε κι εμείς μαζί της”  (A.C. Crombie, MIET, Αθήνα 1994, σελ. 77).

 

Φαίνεται ότι η δημοσιογραφία του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με την αναζήτηση της αλήθειας όχι μόνο δεν συμπορεύεται με την πραγματικότητα αλλά ούτε ακολουθεί τις …θρησκειολογικές παραινέσεις του Αυγουστίνου!! Ούτε ακόμα φροντίζει να δικαιολογήσει την πραγματικότητα όπως κάνουν οι ομογάλακτοι Πρετεντέρης και Θεοδωρόπουλος!! Ο λόγος για τις παράνομες και βάρβαρες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.   

Και εξηγούμαστε:

Η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, ρώτησε τον Μητσοτάκη:

“Επιτέλους πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τις επαναπροωθήσεις και το τι συμβαίνει στην Ελλάδα”.

 Ο αμήχανος Μητσοτάκης …προσεβλήθη: “Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι σε αυτό το κτίριο να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό, με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από έμπρακτα στοιχεία,  όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και σώζει εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες ανθρώπους…”. 

Και ύστερα πήραν φωτιά οι πετσωμένες πέννες:

Χατζηνικολάου: ““Η φιλότουρκη Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε αποστομωτική απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό στα χυδαία ψέματά της! Και είναι απαράδεκτοι όσοι για να τον αντιπολιτευθούν και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη υιοθετούν την άθλια τουρκική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας! Ντροπή!” 

Πρετεντέρης: “Η φύλαξη των συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων, αποτελεί εθνικό καθήκον. Στο οποίο περιλαμβάνεται η παρεμπόδιση ή η αποτροπή όσων θέλουν να τα περάσουν παράνομα […]…και το σημειώνω διότι κινδυνεύουμε στο τέλος να μας πούνε και μ@λ@κες” (ΝΕΑ 12/11). Ο Πρετεντέρης δεν αρνείται τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο αλλά φροντίζει να τις βαφτίσει “εθνικό καθήκον” διαψεύδοντας άμεσα Μητσοτάκη και Χατζηνικολάου. Μάλλον το βασικό πρόβλημα του Πρετεντέρη είναι η κρίση αυτογνωσίας και η αγωνία του για τον κίνδυνο να τον πούνε μ@λ@κα!!

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος (Καθημερινή 12/11) εγκαλεί τον Μητσοτάκη για την απάντηση που έδωσε στην Ολλανδή δημοσιογράφο: “ Δεν της είπε ότι οι απωθήσεις των παράνομων μεταναστών είναι δικαίωμα του κυρίαρχου κράτους να υπερασπιστεί τα σύνορά του. Ό,τι έκανε η Ελλάδα στον Έβρο […] Γιατί δεν το είπε;”. Και ο Θεοδωρόπουλος με τη σειρά του διαψεύδει Μητσοτάκη και Χατζηνικολάου για τις επαναπροωθήσεις, με ολίγη από …Έβρο!!!

Οι Πρετεντέρης και Θεοδωρόπουλος (ούτε συνεννοημένοι να ήταν!) προσεγγίζουν την αλήθεια των επαναπροωθήσεων με κάποιο αφήγημα, έστω κι αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το Διεθνές Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Διεθνής Ναυτιλιακό Οργανισμός (IMO) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σε αντίθεση με τον Χατζηνικολάου που δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει. Ή μάλλον ξέρει μόνο την “αλήθεια” του κυρίου υμών …Κυριάκου!!!

Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι αφελής. Δικαίωμα του να επιλέγει το ρόλο αρχιμανδρίτη στη “δημοσιογραφίας” της μόνης αλήθειας που τυχαίνει(;) να εκπορεύεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Ίσως τότε θα του χρησίμευαν τα γραπτά του Αυγουστίνου ώστε να μην καταλήξει ταλιμπάν της …“πίστεως” και του δόγματος “πίστευε και μη ερεύνα”!!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ