Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο Κασσελάκης, με φόντο τα παιδιά που θέλει να αποκτήσει μέσω παρένθετης μητέρας

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε διευκρινίσεις μέσω social media μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του ότι με τον σύντροφό του, Τάιλερ, θέλουν να επεκτείνουν την οικογένειά τους, αποκτώντας δύο γιους.

ΕΚ - Κασσελακης

Την απάντησή του σε όσα ειπώθηκαν για τις δηλώσεις του ότι θέλει να αποκτήσει αγόρια με τον Τάιλερ μέσω παρένθετης μητέρας, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω ανάρτησης στο X (πρώην Twitter), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει «επιλογή μεταξύ κόρης και γιού», όσον αφορά το θέμα των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ALPHA και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», τόνισε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

Δήλωση που σχολιάστηκε έντονα ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με την  Έλενα Ακρίτα να  αναφέρει: «Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας – και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων – υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται», έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή της.

«Άποψή μου – μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία – είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας», συνέχισε η Έλενα Ακρίτα.

«Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια. Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα. Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε», κατέληξε.

Oπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης για το ζήτημα των παιδιών που θέλει να αποκτήσει με τον Τάιλερ, «απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης».

«Υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια μπαμπάδων που μεγαλώνουν υπέροχα κορίτσια. Στην περίπτωση του δικού μας ζευγαριού, νιώθουμε δέος μπροστά σε κάτι τέτοιο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στα σχόλια που ακούστηκαν εις βάρος του ότι θέλει να επιλέξει το φύλο των παιδιών του.