Newsroom

Newsroom

Απάντηση Νιγηριανού προέδρου στη σύζυγό του: Η θέση σου είναι στην κουζίνα

Απάντηση στην κριτική της συζύγου του σχετικά με την διακυβέρνηση της χώρας του, έδωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, λέγοντας ότι η θέση της είναι «στην κουζίνα»!

58011a561dc5244d378b45c3

Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας είχε αφήσει με δηλώσεις της ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υποστηρίξει πιθανή νέα υποψηφιότητα του άνδρα της στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Δεν ξέρω σε ποιο κόμμα ανήκει η γυναίκα μου, αλλά η θέση της είναι στην κουζίνα μου, στο σαλόνι μου και στο άλλο δωμάτιο», δήλωσε γελώντας ο Μπουχάρι.

Τα σχόλια του στην συνέντευξη που παραχώρησε η Αΐσα Μπουχάρι στο BBC έγιναν μετά από ερώτηση δημοσιογράφων στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, πλάι στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Ελπίζω η γυναίκα μου να θυμηθεί ότι ήμουν υποψήφιος τρεις φορές για την προεδρία και αυτή είναι η τέταρτη στην οποία τα κατάφερα. Οπότε μπορώ να ισχυριστώ ότι διαθέτω περισσότερη γνώση από αυτήν και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, επειδή στο τέλος, τα κατάφερα. Δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσεις όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε ο Νιγηριανός πρόεδρος.

Στη συνέντευξη της στο BBC, η πρώτη κυρία της Νιγηρίας κατηγόρησε τους ανώτερους αξιωματούχους που διόρισε ο σύζυγος της ότι δεν έχουν «καμία αποστολή και όραμα» για την Νιγηρία.

Τόνισε παράλληλα ότι ο σύζυγος της δεν γνωρίζει το «45% με 50% των ανθρώπων που διόρισε», υπονοώντας ότι ο πρόεδρος βρίσκεται υπό την επιρροή μιας μικρής ομάδας ατόμων που δεν δρουν για το συμφέρον της χώρας.

«Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, δεν θα είμαι μέρος του κινήματος για την επανεκλογή του», δήλωσε η Αΐσα Μπουχάρι.

Ο 73χρονος Μουχαμαντού Μπουχάρι, στρατιωτικός δικτάτορας την δεκαετία του 1980, εκλέχθηκε για τέταρτη φορά πρόεδρος της χώρας το 2015, έχοντας την στήριξη ενός συνασπισμού κομμάτων, με κύρια δέσμευση του να συντρίψει την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2019.

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».