Newsroom

Newsroom

Τι απαντά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη σχέση του με τον Αλέξανδρο Καϊλή: «Τον αναβάθμισα γιατί είχε προσόντα»

«Τον αναβάθμισα και τον έκανα διευθυντή γιατί διέθετε προσόντα και ικανότητά που ξεχώριζαν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τον Αλέξανδρο Καϊλή

pan psomiadis

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε για τη σχέση που είχε με τον Αλέξανδρο Καϊλή, που συνελήφθη ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο «QatarGate», δεδομένου ότι πιάστηκε με μια σακούλα γεμάτη χρήματα, έτοιμος να διαφύγει.

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε ότι: «Τον κ. Αλέξανδρο Καϊλή τον γνώρισα ως προϊστάμενο στις υπηρεσίες. Ήταν σοβαρός, αυστηρός και με γνώσεις. Αυτό θέλω να το τονίσω. Έδινε πάντα αυτή την εντύπωση. Τον αναβάθμισα και τον έκανα διευθυντή γιατί διέθετε προσόντα και ικανότητά που ξεχώριζαν. Υπηρεσιακά, βλεπόμασταν δυο με τρεις φορές το χρόνο. Ήταν από άλλο πολιτικό χώρο από εμένα. Αλλά επί θητείας μου αυτά δεν είχαν σημασία, καθώς εγώ δεν δεχόμουν παρεμβάσεις στο να αναβαθμίσω κάποιον ή όχι. Το έκρινα και το έκανα. Ο άνθρωπος έκανε σωστά τη δουλειά του», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο Aftodioikisi.gr.

Διαβάστε Περισσότερα: Αλέξανδρος Καϊλής: Ποιος είναι ο ακροδεξιός πατέρας της Εύας που «συντόνιζε πολυμελές κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη»

Σχετικά με ερώτηση για το εάν ο Αλέξανδρος Καϊλής είναι μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για απευθείας αναθέσεις ύψους 45 χιλιάδων ευρώ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απάντησε τα εξής:

«Όχι. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Η δίκη δεν έχει πάει καν στην έδρα. Διαδικαστικά, οι μάρτυρες καθορίζονται όταν ξεκινάει μια δίκη. Συνεπώς ο κ. Καϊλής δεν υπάρχει σε καμία λίστα μαρτύρων, ούτε στο κατηγορητήριο, όπως διαρρέεται. Τώρα, αν στην πορεία της δίκης -όταν αυτή γίνει- χρειαστεί να κληθεί για κατάθεση ή να δώσει στοιχεία, αυτό είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι δικαστές, όχι εγώ. Και θα σας πω και το άλλο: Πως θα μπορούσα εγώ να καλέσω για μάρτυρα υπεράσπισής μου, έναν άνθρωπο που ήταν διευθυντής επί θητείας μου, δηλαδή και λογικά να το δεις, δεν θα ήταν υπερ μου μια τέτοια κίνηση».

«Τον είχα στο τέλος της θητείας μου στη Νομαρχία, έναν χρόνο πριν γίνω Περιφερειάρχης. Ο δ/ντης τεχνικών υπηρεσιών είχε πεθάνει, ανέλαβε άλλος και μετά ο Καϊλής. Επέβλεπε κάποια έργα, όχι όμως όλα. Θα έλεγα, σε ένα ποσοστό 30%», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, σχετικά με ερώτηση για το εάν οι δυο τους έχουν κρατήσει επαφές, δήλωσε τα εξής: «Δεν συνηθίζω να κρατάω επαφές με πρώην διευθυντές μου. Η δουλειά είναι δουλειά. Το να βγούμε με κάποιους για φαγητό ή να τα πούμε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση είναι άλλο θέμα, αλλά με τον κ.Καϊλή, πέρα από κάποια τυπικά “χρόνια πολλά”, δεν είχαμε καμία άλλη επαφή».

Πηγή: Aftodioikisi.gr.

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…