Απαίτηση δανειστών για προστασία δημοσίων λειτουργών που καταπολεμούν… τη φοροδιαφυγή, φωτογραφίζοντας τη Σαββαΐδου

Μετ’ επιτάσεως ζητούν οι δανειστές την προστασία δημοσίων λειτουργών που καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, φωτογραφίζοντας τη Κατερίνα Σαββαΐδου, γεγονός που σημαίνει πως δεν είδαν με... καλό μάτι την αποπομπή της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων. Αξιοσημείωτο δε πως επιμένουν στο να βρεθεί φόρμουλα για να εκφέρουν και εκείνοι άποψη στη διαδικασία επιλογής τέτοιων προσώπων, η οποία θα προκύπτει από κοινού.

savvaidou 0 1

Μετ’ επιτάσεως ζητούν οι δανειστές την προστασία δημοσίων λειτουργών που καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, φωτογραφίζοντας τη Κατερίνα Σαββαΐδου, γεγονός που σημαίνει πως δεν είδαν με… καλό μάτι την αποπομπή της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων. Αξιοσημείωτο δε πως επιμένουν στο να βρεθεί φόρμουλα για να εκφέρουν και εκείνοι άποψη στη διαδικασία επιλογής τέτοιων προσώπων, η οποία θα προκύπτει από κοινού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι τροϊκανοί στις τελευταίες συζητήσεις με την ελληνική πλευρά και με αφορμή την αποπομπή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου αξιώνουν από την κυβέρνηση να παράσχει ασυλία σε υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς που αντιμετωπίζουν θέματα φοροδιαφυγής υποστηρίζοντας ότι ακριβώς λόγω του χαρακτήρα του έργου τους στοχοποιούνται από τα δυνάμει θύματά τους και γίνονται ευάλωτοι.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα παραδείγματα Θεοχάρη και στην πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, ζητώντας προστασία των όποιων προσώπων κατέχουν καίριες θέσεις, ενώ συγχρόνως κατηγορούν την κυβέρνηση πως συνεχίζει την τακτική της προηγούμενης απομακρύνοντας πρόσωπα που δεν τής είναι αρεστά.

Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι δεν γίνεται δημόσιοι λειτουργοί τύπου Σαββαΐδου να βρίσκονται σε καθεστώς νομικού απυρόβλητου και να μη διερευνάται η δραστηριότητά τους και η αποτελεσματικότητά τους στα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες για να τελειώσει ο καβγάς προτείνει να ανοίξει μία συζήτηση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την τρόικα σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής των προσώπων που καταλαμβάνουν καίριες θέσεις όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεχόμενη ακόμη και την από κοινού επιλογή του επόμενου γραμματέα μέσα από διαφανείς διαδικασίες.


Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…