Newsroom

Newsroom

Απαγορεύθηκε σε Γερμανίδα ευρωβουλευτή η είσοδος στη Ρωσία

Persona non grata είναι στη Ρωσία η επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ρεμπέκα Χαρμς, καθώς όπως καταγγέλλει η…

rebecca harms

Persona non grata είναι στη Ρωσία η επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ρεμπέκα Χαρμς, καθώς όπως καταγγέλλει η ίδια οι αρχές της χώρας της απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στο αεροδρόμιο της Μοσχας, λέγοντάς της μάλιστα ότι θα διέπρατταν «εγκληματική πράξη», αν της επέτρεπαν να εισέλθει στη χώρα. 

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, που σκόπευε να είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας της Ουκρανής πιλότου Ναντιέζντα Σαβτσένκο, η οποία κρατείται στη Ρωσία, κατηγορούμενη για συνέργεια στη δολοφονία δύο Ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία, τελικά αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της. 

Η Ουκρανή πιλότος, που αιχμαλωτίστηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες τον Ιούνιο, κρατείται σε φυλακή της νότιας Ρωσίας. Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι την έχει απαγάγει. 

Το γραφείο της Χαρμς επεσήμανε ότι, βάσει των πληροφοριών του, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της σε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.