Απαγορεύει η αστυνομία τη συγκέντρωση για τον Μιχαηλίδη στο Μοναστηράκι

Μία ακόμη καταπάτηση του δικαιώματος στη διαδήλωση: Στην απαγόρευση της συγκέντρωσης με αίτημα την αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη προχώρησε η Αστυνομία. Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 στο Μοναστηράκι.

5652710

Μετά το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα χθες (28/7) κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη, η ελληνική αστυνομία γνωστοποίησε σήμερα ότι απαγορεύει την προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19:00 στο Μοναστηράκι – Μία ακόμη καταπάτηση του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Ειδικότερα, αν και η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου, η Ελληνική Αστυνομία, με απόφασή της, προχώρησε σε απαγόρευση πραγματοποίησης της συγκέντρωσης συμπαράστασης στον αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, καθώς οι διοργανωτές δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες σχετικά με τις δημόσιες συναθροίσεις και γιατί η διεξαγωγή της εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών έχει ως εξής:

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 29-7-2022 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου από μέλη της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ” στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις κατωτέρω οδούς:

Συμβολή των οδών Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης- Καλλιρόης- Αρδηττού- Λ. Βασιλέως Κων/νου- Ριζάρη- Λ. Βασιλίσσης Σοφίας- Ακαδημίας- Χαλκοκονδύλη- Σωκράτους- Πειραιώς- Αγίων Ασωμάτων- Αποστόλου Παύλου- Ροβέρτου Γκάλι- Γαριβάλδη- Μουσών- Όρλωφ- Τσάμη Καρατάσου- Αναστασίου Ζίννη- Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης κατά το χρονικό διάστημα από 17:00 της σήμερον 29-7-2022 έως την 02:00 της 30-7-2022.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν. 4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και, αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργία των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

295852375 2209194502590428 720839197726243702 n
Τα ντοκουμέντα που κατέγραψαν οι κάμερες ρεπόρτερ και διαδηλωτών ανάγκασαν την ΕΛΑΣ να διατάξει διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Εικόνες εκτεταμένης αστυνομικής βίας εκτυλίχθηκαν στην πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, την Πέμπτη. Επίθεση από αστυνομικούς δέχθηκαν πολίτες, δημοσιογράφοι, βουλευτές και φωτορεπόρτερ. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προσήχθησαν 14 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα τέσσερα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μετά την έκταση που πήραν φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες για τα όσα σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για την άρνηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) «για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα».

Αναφορικά δε με το κρεσέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου παρείχε επί της ουσίας κυβερνητική κάλυψη στις ενέργειες των ΜΑΤ, ισχυριζόμενος πως οι διαδηλωτές ήταν εκείνοι που… έκλεισαν τον δρόμο προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας.

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…