Προκλητικός Οικονόμου – Καλύπτει το «όργιο» αστυνομικής αυθαιρεσίας: «Οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο»

Ο Γιάννης Οικονόμου, ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως οι διαδηλωτές ήταν εκείνοι που… έκλεισαν τον δρόμο προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας.

Κυβερνητική κάλυψη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στις ενέργειες των ΜΑΤ αναφορικά με το κρεσέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας, βίας και άγριας καταστολής εναντίον διαδηλωτών, φωτορεπόρτερ, ακόμα και βουλευτών που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που κινδυνεύει άμεσα.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως οι διαδηλωτές ήταν εκείνοι που… έκλεισαν τον δρόμο προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας. «Οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο παρά το μικρό μέγεθος της πορείας. Υπήρξε αντίδραση από την Ελληνική Αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Για τα όποια περιστατικά υπερβάλλουσας βίας ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκδοθεί ανακοίνωση ότι θα διερευνηθούν πολύ προσεκτικά και αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν», σχολίασε χαρακτηριστικά για την ΕΔΕ.

«Χθες στην Αθήνα υπήρχαν δύο πορείες. Μία πορεία για την κλιματική αλλαγή και την κλιματική κρίση που έγινε σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την δυνατότητα εκδήλωσης αυτών των διαμαρτυριών χωρίς να κλείσει ο δρόμος. Στην ουρά αυτής της πορείας μπήκε μία δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας που αφορούσε την περίπτωση του κ. Μιχαηλίδη.

Όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία, οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν τον δρόμο παρά το μικρό μέγεθος. Υπήρξε αντίδραση από την Ελληνική Αστυνομία. Για τα όποια περιστατικά υπερβάλλουσας βίας ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκδοθεί ανακοίνωση ότι θα διερευνηθούν πολύ προσεκτικά και αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης ανεξάρτητα από το ποιόν αφορούν. Τήρησε δε, σιγή ιχθύος αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας υπό την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…

Φρίκη στην Αίγυπτο: Δικάζεται η μητέρα που αποκεφάλισε τον 5χρονο γιο της και έπειτα έφαγε το κεφάλι του

Φρίκη στην Αίγυπτο: Δικάζεται η μητέρα που αποκεφάλισε τον 5χρονο γιο της και έπειτα έφαγε το κεφάλι του

Η 29χρονη Χασσάν είχε παραληρηματικές ιδέες ότι οι συγγενείς της έκαναν μάγια στον γιο της.