Αντιόχεια: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια

Αποχωρούν από το σημείο οι Έλληνες διασώστες.

tourkey emak

Άκαρπες ήταν τελικά οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση νεαρής αθλήτριαςπου φέρεται να έστειλε μήνυμα μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτηρίου στην Αντιόχεια.

Στα συντρίμμια δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Λίγο πριν τις 7:00  το πρωί οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους και αποχώρησαν από το σημείο, όπου συνεχίζουν πλέον τα τουρκικά συνεργεία. Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με άλλες 4 διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Οι προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚγια την ανεύρεση της νεαρής αθλήτριας του βόλεϊ, συνεχίστηκαν όλο το βράδυ καθώς ο αδερφός της κοπέλας είχε ζητήσει από την ελληνική ομάδα να επιμείνει.

Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά, ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

«Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις έρευνες», είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκίαμαζί με τα μέλη της ΕΜΑΚ. Όπως σημείωσε «πολλές φορές συγγενείς λένε ότι ακούνε φωνές στα χαλάσματα και είναι εύλογο αυτό, ωστόσο μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα» και τόνισε ότι «είναι μεγάλη συζήτηση για το πώς και που επιχειρούμε». «Η κάθε επιχειρησιακή ομάδα δεν μπορεί να παρασύρετε από κάθε πληροφορία», υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.

Πάνω από 28.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Εν τω μεταξύ,ξεπέρασε τις 28.000 ο αριθμός των νεκρών του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία οι νεκροί ανέρχονται σε  24.617, ενώ στη Συρία σε 3.547. Συνολικά ο σεισμός μετρά 28.191 θύματα, κατά τα πιο πρόσφατα, ακόμη προσωρινά δεδομένα από τις δυο χώρες.

Ωστόσο, κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να διπλασιαστεί. Ο απολογισμός των θυμάτων θα «διπλασιαστεί» και απειλεί να αυξηθεί «ακόμα περισσότερο», προειδοποίησε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιο για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.

 

Στην Τουρκία σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος μεταβαίνει στην Τουρκία. Εκεί θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…