Αντίνοος Αλμπάνης: To στήριγμα του στη μάχη με το καρκίνο – «100% μας θεραπεύουν τα ζώα»

Η τετράποδη φίλη του που είναι συνέχεια στο πλάι του

image 5

Ο Αντίνοος Αλμπάνης έδωσε την άνιση μάχη με το καρκίνο και κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Χθες όντας καλεσμένος την εκπομπή Πλάνα με ουρά της ΕΡΤ  ο πρωταγωνιστής της σειράς του Mega, Maestro, μίλησε για τη μάχη που έδωσε αλλά και για τη μεγάλη βοήθεια που είχε από την τετράποδη φίλη του, τη Blu (που επίσης έπαιξε στον πρώτο κύκλο της σειράς), αποκαλύπτοντας τη τεράστια συμβολή της σε αυτό το δύσκολο αγώνα.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης ανέφερε ότι η Blu, φαίνεται να είχε συνηδειτοποιήσει τη κατάσταση του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει τους ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτούσε πολλή φροντίδα από εκείνον.

Η παρουσία της απλά στο χώρο και αυτή η πραγματικά απίστευτη συμπεριφορά της λειτούργησαν ευεργετικά για το γνωστό ηθοποιό, όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι, ενώ η Blu είναι ένα πολύ ενεργητικό σκυλί και ήταν σε μια ηλικία πολύ πιο ζωηρή απ΄ό,τι είναι τώρα, κάπως είχε καταλάβει τι συνέβαινε στο σπίτι. Είχε ρίξει πολύ τους ρυθμούς της, δεν απαιτούσε, δεν ζητούσε και είχε προσαρμοστεί απόλυτα σε αυτό που εγώ μπορούσα να δώσω τη δεδομένη χρονική στιγμή»,ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του.

«Με βοηθούσε πάρα πολύ το γεγονός ότι με ξεσήκωνε να την βγάλω βόλτα γιατί υπήρχαν και στιγμές που μου ήταν εύκολο να πω ότι θα κλειστώ στο σπίτι και θα κάτσω μέσα. Μου έκανε καλό το να βγω, να πάρω λίγο φρέσκο οξυγόνο, να περπατήσω», τόνισε ο ηθοποιός μιλώντας για την αγαπημένη του τετράποδη φίλη.

«Νομίζω πως ήταν ευλογία ότι την είχα μαζί σε εκείνο το χρονικό διάστημα. 100% μας θεραπεύουν τα ζώα και θα πω το εξής απλό. Μπορεί μία μέρα πάρα πολύ δύσκολη με πάρα πολλή πίεση, ένταση και άγχος να γυρίσω στο σπίτι και εκεί που άλλοι θα πιουν δυο ποτηράκια κρασί για να ηρεμήσουν, εμένα μου αρκεί να χαϊδέψω το σκυλί για 5 λεπτά και αμέσως έχει πάρει από πάνω μου όλη αυτή την περιττή, κακή ενέργεια που κουβαλάω», πρόσθεσε δείχνωντας τη σχέση ζωής που έχει αποκτήσει πλέον με τη Blu.

Mάλιστα ο Αντίνοος Αλμπάνης έθεσε και μια άλλη οπτική λέγοντας: «Ξέρουμε δηλαδή πάρα πολύ καλά από την αρχή που τα φέρνουμε στη ζωή μας ότι δεν θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος και αυτό μας κάνει κάπως να θέλουμε να τους τα δώσουμε όλα. Να θέλουμε να έχουν μια ζωή χαρούμενη, ευχάριστη και δεν θα τους λείψει κάτι».

O ηθοποιός είχε μιλήσει πρώτα μέσα από τα social media για την περιπέτεια του, βέβαια μετά ακολούθησαν πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, σε μια προσπάθεια του να βοηθήσει και να δώσει κουράγιο σε ανθρώπους που περνούν την ίδια ασθένεια.

«Έχω δει τους διπλανούς μου στους θαλάμους και έχω δει τι ανάγκες έχουν αυτοί οι άνθρωποι, ξέρω τι σημαίνει να θες μια παρηγοριά. Κι αν στο πρόσωπό μου βλέπουν την υγεία ή κάποιον που κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο, είναι όμορφο», είναι κάτι το οποίο έχει πει πολλές φορές ο ηθοποιός.

«Γιατί και εγώ όταν περνούσα τη διαδικασία του καρκίνου, προσπαθούσα να βρω ανθρώπους και πρότυπα. Να δω ποιοι ήταν αυτοί που το ξεπέρασαν, ποιοι πήγαν παρακάτω. Έπαιρνα δύναμη, είναι ωραίο να παίρνεις δύναμη από άλλους ανθρώπους. Νιώθω ότι είμαστε σε μία περίοδο εξωστρέφειας. Πρέπει να μοιραζόμαστε τα πράγματα»