Newsroom

Newsroom

Αντικρουόμενες δηλώσεις για την επίτευξη συμφωνίας στο επερχόμενο Eurogroup

Αμφιβολία για το αν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εξέφρασε σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

573b4a2a1dc52445358b4b5a

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε συγκεκριμένα ότι «δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε, σύμφωνα με το Bloomberg, πως η χώρα μας έχει μακράς διάρκειας χρέος, για το οποίο απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια. Σημείωσε πάντως πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα πάντως ανώτερη πηγή της ευρωζώνης που δεν κατονομάζεται δηλώνει ότι «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θα θέλαμε, αλλά είμαι αισιόδοξος για μια ολοκληρωμένη συμφωνία» εν όψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, ενώ για το ζήτημα του χρέους, αναφέρει ότι δεν θα θέλαμε να μετατοπίσουμε τη συμφωνία για το χρέος στις επόμενες αξιολογήσεις.

Το EuroWorking Group (το προπαρασκευαστικό όργανο της ευρωζώνης) τη Δευτέρα 23 του μηνός πάντως θα διαμορφώσει το τελικό κείμενο που θα εισηγηθεί στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, με στόχο να υπάρξει τουλάχιστον πολιτική συμφωνία για το χρέος και πλήρης συμφωνία για την εξέλιξη του προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Στόχος του Eurogroup άλλωστε είναι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας που θα δώσει την ευκαιρία στο ΔΝΤ να αποφασίσει σε επόμενο Δ.Σ. του και για τον τρόπο με τον οποίο θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…