Αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της Τσατάνη ζητάει η Βουλή – αρνητικοί Βενιζέλος, Βορίδης, Αθανασίου

Προκλητική παραμένει η συμπεριφορά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία καταθέτει για δεύτερη ημέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

577cc6991dc524aa5f8b49c4

Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία υπενθυμίζεται ότι διώκεται πειθαρχικώς για τον χειρισμό της στην υπόθεση Βγενόπουλου και για τη σκανδαλώδη αρχειοθέτησή της, επικαλέστηκε κατά την ακρόασή της άγνοια αναφορικά με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει εναντίον της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλλου. Σύμφωνα με την Τσατάνη αυτή της η άγνοια ήταν και η αιτία που δεν αναφέρθηκε στην εις βάρος της δίωξη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ανέφερε συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της δίωξης ότι 

«δεν μπορώ να πω, υπάρχει το θέμα της μυστικότητας που ευλαβικά θέλω να τηρήσω και γι’ αυτό δεν καταθέτω το έγγραφο. Συνδέεται όμως με την υπόθεση αυτή, αλλά και με διαδικαστικά θέματα, όπως ο μη σύννομος χειρισμός της δικογραφίας από εμένα».

Ο ισχυρισμός της εισαγγελέως, την οποία ως συνήθως στήριξε ως άλλος συνήγορος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται να ενστερνίζεται δίχως δεύτερη σκέψη την άρνηση της Γεωργίας Τσατάνη να παραδοθούν συγκεκριμένα αντίγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση στη Βουλή, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος ζήτησε επιτακτικά να διαβιβαστεί στην Επιτροπή αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της Εισαγγελέως. Την πρόταση Κόκκαλη υποστήριξε και ο Θανάσης Παφίλης από πλευράς ΚΚΕ αλλά και όλοι οι παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ως αποτέλεσμα ζητείται πλέον επισήμως από την Επιτροπή η διαβίβαση της πειθαρχικής δίωξης. 

Με την πρόταση πάντως διαφώνησε η αντιπολίτευση. «Είμαι παντελώς αντίθετος να λάβουμε αντίγραφο της πειθαρχικής αγωγής που έγινε κατά της Γεωργίας Τσατάνη. Αν όμως η πλειοψηφία το κάνει έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί στο αίτημα που θα υποβάλλω αμέσως μετά να ζητηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον κ. Αγγελή», είπε ο συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  

«Η πειθαρχική δίωξη είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα, μόνο αν η ίδια θεωρεί ότι πρέπει, να το φέρει», σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. «Είναι στα όρια του σουρεαλισμού, όλοι συμφωνούν ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι μυστική και όλοι λένε να ζητηθεί κάτι παράνομο», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Πρόωρο» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς το αίτημα να ζητηθεί η πειθαρχική αγωγή.  

Η απόφαση για να ζητηθεί το αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης ελήφθη με 10 υπέρ, 7 κατά και 2 «παρών» με την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει αποχή. 

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο