Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις των κομμάτων στην Κύπρο μετά τις αποκαλύψεις για Αναστασιάδη

Σάλο έχουν προκαλέσει στην πολιτική σκηνή της Κύπρου οι αποκαλύψεις του www.koutipandoras.gr , αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του αρχηγού…

Σάλο έχουν προκαλέσει στην πολιτική σκηνή της Κύπρου οι αποκαλύψεις του www.koutipandoras.gr , αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του αρχηγού του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την προεδρία της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και ζήτησε την έκδοση πορίσματος πριν από τις εκλογές. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το γραφείο του κ. Λιλλήκα το βράδυ της Παρασκευής αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «κακώς μας αποδίδει ο κ. Αναστασιάδης τη δημοσίευση εγγράφων που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο και τονίζουμε ξανά ότι δεν είχαμε, ούτε έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τα δημοσιεύματα».

«Από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε με τον κ. Αναστασιάδη, ότι η αρμόδια Αρχή του κράτους, που είναι η Μονάδα Οικονομικού Εγκλήματος, θα έπρεπε να διερευνήσει την υπόθεση των 50 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να μην υπάρχουν σκιές και ερωτήματα για οποιονδήποτε.
Επιμένουμε ότι, για το καλό όλων, πρέπει να γίνει άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης και να υπάρξει πόρισμα πριν τις προεδρικές εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα ζητεί το ΑΚΕΛ

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ, ζητεί την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και της ΜΟΚΑΣ για διερεύνηση του θέματος. Όπως αναφέρει ανακοίνωση χαρακτηριστικά, η απάντηση που δόθηκε χτες από το δικηγορικό γραφείο του κ. Νίκου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα από τον ιστότοπο «Το Κουτί της Πανδώρας» δεν ήταν καθόλου πειστική, προσθέτοντας ότι τα ερωτηματικά γύρω από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες παραμένουν, ιδιαίτερα μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου που έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεση του.

«Οι καταγγελίες μάς ανησυχούν πολύ, αφού το θέμα αφορά προεδρικό υποψήφιο και εγείρεται την ώρα που η Κύπρος θυματοποιείται, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

«Ως εκ τούτου θεωρούμε πως ο Γενικός Εισαγγελέας και η ΜΟΚΑΣ θα πρέπει να παρέμβουν αυτεπάγγελτα και να διερευνήσουν το όλο θέμα», καταλήγει.

Στ.Μαλάς: Αποφεύγει ο Αναστασιάδης να δώσει απαντήσεις

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το επιτελείου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, αναφέρει ότι «δυστυχώς μέχρι στιγμής το γραφείο του κ. Αναστασιάδη αποφεύγει να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν επιμένοντας απλώς ότι πρόκειται περί συνήθους επαγγελματικής δραστηριότητας».

«Το ορθότερο υπό τις περιστάσεις θα ήταν να αποταθεί το ίδιο το γραφείο του κ. Αναστασιάδη στα αρμόδια όργανα του κράτους και να ζητήσει άμεση διερεύνηση του θέματος», καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο